Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαφνική... επίθεση ΗΠΑ στην Ελβετία: Χειραγωγεί το φράγκο, ενισχύει τις εξαγωγές της

Ξαφνική... επίθεση ΗΠΑ στην Ελβετία: Χειραγωγεί το φράγκο, ενισχύει τις εξαγωγές της
Σε ιστορικά χαμηλά έχει υποχωρήσει το αμερικανικό νόμισμα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2018, λόγω της δημοσιονομικής και νομισματικής επέκταση στις ΗΠΑ
Μεταξύ των χωρών που χειραγωγούν το νόμισμά τους ενέταξε την Ελβετία και το Βιετνάμ το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, κλιμακώνοντας τις εντάσεις στις φθίνουσες ημέρες της κυβέρνησης trump.
Η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αποφασίσει κυρώσεις, εκτός εάν η «διμερής δέσμευση» ικανοποιήσει τις ανησυχίες της, ακόμη και μετά την πτώση του δολαρίου στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο ετών.
Σε δήλωση που συνοδεύει την εξαμηνιαία έκθεση συναλλάγματος, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι δύο χώρες κράτησαν χαμηλότερα τα νομίσματα τους για να αποτρέψουν τις «αποτελεσματικές προσαρμογές του ισοζυγίου πληρωμών» και στην περίπτωση του Βιετνάμ, «για την απόκτηση αθέμιτου πλεονεκτήματος στο διεθνές εμπόριο» .
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Donald Trump, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ υιοθέτησε μια πιο επιθετική προσέγγιση στις νομισματικές πρακτικές.
Το τελευταίο διάβημα όμως θα προκαλέσει ένα δίλημμα για τη νέα Υπουργό Οικονομικών στη διοίκηση του Joe Biden, την πρώην πρόεδρο της Federal Reserve Janet Yellen.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
 
Σε ιστορικά χαμηλά το δολάριο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2018

Σε ιστορικά χαμηλά έχει υποχωρήσει το αμερικανικό νόμισμα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2018, λόγω της δημοσιονομικής και νομισματικής επέκταση στις ΗΠΑ.
Επίσης, καθώς τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βαίνουν προς την τελική ευθεία και το πολυαναμενόμενο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης είναι προ των πυλών, οι επενδυτές συσσωρεύονται σε assets τα οποία εμφανίζουν ισχυρές αποδόσεις – και σε αυτά δεν συγκαταλέγεται το δολάριο ΗΠΑ.

Δείτε εδώ τη συνέχεια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης