Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρόκειται να κηρυχτεί το Τόκιο λόγω αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού

Ιαπωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρόκειται να κηρυχτεί το Τόκιο λόγω αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού
Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει πολλά για να ελέγξει την πανδημία όμως τώρα τα μέτρα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες
Το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Ιαπωνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την έξαρση των κρουσμάτων μελετά η κυβέρνηση μετά και την έκκληση του κυβερνήτη του Τόκιο και των περιοχών γύρω από αυτή.
Η κυβέρνηση πρέπει να συμβουλευθεί τους επιστημονικούς της συμβούλους προτού αποφασίσει κάτι τέτοιο, είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας Yasutosi Nisimura έπειτα από συνάντησή του με την κυβερνήτη του Τόκιο και με τους ηγέτες τριών γειτονικών νομαρχιών.
"Η εθνική κυβέρνηση και οι τρεις κυβερνήτες συμμερίζονται την άποψη ότι η κατάσταση στην περιοχή του Τόκιο γίνεται σοβαρότερη σε βαθμό ώστε να είναι πιθανόν απαραίτητη η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο Nisimura.

Κλείνει η εστίαση

Ως μεταβατικό μέτρο η εστίαση στην περιοχή του Τόκιο θα κλείνει στις 20:00 μμ ενώ οι επιχειρήσεις που σερβίρουν αλκοόλ στις 19:00, είπε ο υπουργός.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει αντισταθεί σε εκκλήσεις για την επαναφορά του εν λόγω έκτακτου μέτρου, το οποίο η κυβέρνηση υιοθέτησε τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος της πανδημίας.
Ο πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να απευθυνθεί στον λαό στις 4 Ιανουαρίου.
Το Τόκιο ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τον κορωνοϊό στο υψηλότερο επίπεδο στις 17 Δεκεμβρίου. Στις 31 Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα στην πρωτεύουσα κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ, 1.337, και σήμερα ανήλθαν σε 814.
Σε εθνικό επίπεδο, ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκε επίσης στις 31 Δεκεμβρίου με 4.520 νέες μολύνσεις.
Η αύξηση των νέων κρουσμάτων έχει προκαλέσει εποχική αύξηση στις νοσηλείες, λέει ο Fumi Sakamoto, λοιμωξιολόγος στο Διεθνές Νοσοκομείο του Τόκιο St Luke's.
"Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει πολλά για να ελέγξει την πανδημία. Περιμένω ότι τα νέα κρούσματα θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί νωρίτερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πιθανόν κατά τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο", είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης