Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης περνά η αρμοδιότητα για το Κτηματολόγιο

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης περνά η αρμοδιότητα για το Κτηματολόγιο
Ολοκληρώνεται μια μεταρρύθμιση που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες και προκαλεί εμπόδιο στις επενδύσεις
Υπό τον έλεγχο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης περνάει το Κτηματολόγιο για το οποίο ορίστηκε, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αρμόδιος υφυπουργός ο Γιώργος Στύλιος.
Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 καταγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες που αποκτά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η κτηματογράφηση της χώρας αποτελεί μία μεταρρύθμιση που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες, λειτουργώντας ως τροχοπέδη για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, την ευθύνη για την ολοκλήρωσή της αναλαμβάνει από τούδε και στο εξής το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ «το Τμήμα Κτηματολογικών Γραφείων της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η εποπτεία του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» το οποίο συνεστήθη με το άρθρο 1 του ν. 4512/2018 (Α’ 5), μεταφέρεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός σε θέματα της μεταφερόμενης υπηρεσίας και της μεταφερόμενης εποπτείας του νομικού προσώπου, νοείται εφεξής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης», σημειώνεται συγκεκριμένα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης