Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): «Ευχαριστημένος» που ο Trump δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία - Ευπρόσδεκτος ο Pence

Biden (ΗΠΑ): «Ευχαριστημένος» που ο Trump δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία - Ευπρόσδεκτος ο Pence
Ο Biden αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να αναθέσει το υπουργείο Εργασίας στον Bernie Sanders
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden εμφανίστηκε ικανοποιημένος σήμερα 8 Ιανουαρίου, από την απόφαση που έλαβε ο Ρεπουμπλικάνος Donald Trump να μην παραστεί στην ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.
«Αυτό είναι καλό» σχολίασε ο Biden, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Mike Pence είναι «καλοδεχούμενος» στην τελετή.
Ο Biden δήλωσε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στη Μυστική Υπηρεσία ότι θα φροντίσει να διεξαχθεί «με ασφάλεια» η τελετή της ορκωμοσίας.

Γιατί δεν ανέθεσε το υπουργείο Εργασίας στον Bernie Sanders;

Ο Biden αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να αναθέσει στον Bernie Sanders το υπουργείο Εργασίας, όμως και οι δύο τους συμφώνησαν τελικά ότι ο προοδευτικός γερουσιαστής από το Βερμόντ θα ήταν πιο χρήσιμος στο Κογκρέσο.
«Σκεφτόμουν σοβαρά να διορίσω τον φίλο μου τον Bernie Sanders σε αυτή τη θέση.
Θα έκανε φανταστική δουλειά», είπε ο Biden μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.
Όμως, «δεδομένου ότι ο έλεγχος της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς εξαρτάται από μία ψήφο, ο Bernie κι εγώ συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να κρατήσει την έδρα του ανεξάρτητου Γερουσιαστή στο Βερμόντ», πρόσθεσε.
«Μάλιστα, ο Bernie είπε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο να χάσουμε τον έλεγχο της Γερουσίας σε μια επαναληπτική εκλογή στο Βερμόντ», εξήγησε.
Μετά τις επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια, την Τρίτη, οι Δημοκρατικοί διαθέτουν 50 έδρες στη Γερουσία, όσες και οι Ρεπουμπλικάνοι.
Με βάση το Σύνταγμα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις θα είναι αυτή που θα δίνει την καθοριστική ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας.

Η συνεργασία με τον Sanders

Ο Biden, ο οποίος τελικά ανέθεσε το υπουργείο Εργασίας στον δήμαρχο της Βοστόνης Martin Wallsh διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον πρώην αντίπαλό του για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, «ώστε να αυξήσουμε την αγοραστική δύναμη των μισθωτών και να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια της εργασίας».
Ο 79χρονος Sanders είναι πολύ δημοφιλής στους προοδευτικούς κύκλους των Δημοκρατικών και ιδίως στου νέους.
Το γεγονός ότι στήριξε την υποψηφιότητα του Biden –ενώ καθυστέρησε να κάνει το ίδιο και για τη Hillary Clinton το 2016– πιστεύεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογική νίκη του.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης