Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Το Bitcoin είναι η μεγαλύτερη φούσκα στην επενδυτική ιστορία – Πως θα μπορούσε να σκάσει;

BofA: Το Bitcoin είναι η μεγαλύτερη φούσκα στην επενδυτική ιστορία – Πως θα μπορούσε να σκάσει;
Το 2017 οι επενδυτικοί οίκοι όταν το Bitcoin ήταν στα 20.000 δολάρια το θεωρούσαν ακραία φούσκα αλλά στις αρχές 2021 έφθασε στα 40.000 δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στο κρυπτονόμισμα Bitcoin έχει εξαπολύσει η Bank of America Merrill Lynch τονίζοντας ότι αποτελεί την μεγαλύτερη φούσκα στην επενδυτική ιστορία.
Να σημειωθεί ότι το κρυπτονόμισμα Bitcoin έχει τιμή 40.000 δολάρια με την κεφαλαιοποίηση του να φθάνει τα 730 δισεκ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι ορισμένοι θεωρούν ότι τα 40.000 δολάρια για το Bitcoin είναι ισχυρό τεχνικό σημείο αντίστασης… αλλά υπάρχουν και εκτιμήσεις ότι θα φθάσει στα 146.000 δολάρια ή και 220.000 δολάρια ανά Bitcoin.
Η συνολική αποτίμηση των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,1 τρισεκ. δολάρια.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/MS%20bitcoin_2.jpg?itok=yztGgT3B
Λίγη ιστορία

Πίσω στα τέλη του 2017, όταν το Bitcoin έφθασε στο υψηλότερο όλων των εποχών, μόλις κάτω από 20.000 δολάρια, εμφανίστηκαν  δεκάδες επενδυτές και funds που χαρακτήριζαν το Bitcoin τη μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία.
Όσοι αποκαλούσαν φούσκα το Bitcoin δικαιώθηκαν για λίγα χρόνια, λίγοι προέβλεπαν ότι μόλις τρία χρόνια αργότερα αυτό που χαρακτήρισαν ως η μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία, θα ξεπεραστεί αρκετές φορές με το Βitcoin τώρα να διαπραγματεύεται σε διπλάσια τιμή σε σχέση με το 2017.
Ρόλο σε όλο αυτό το ακραίο κερδοσκοπικό παιχνίδι διαδραματίζουν και οι κεντρικές τράπεζες οι οποίες ανά μία ώρα διοχετεύουν 1,3 δισεκ. δολάρια ρευστότητα.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bitcoin%20mother%20of%20all%20bubbles.jpg?itok=ET3K8u1C

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επική κίνηση;

Όπως εξήγησε πρόσφατα η Morgan Stanley η Fed χειραγωγεί ανοιχτά τις αγορές και μειώνει τις αποδόσεις στα ομόλογα ενώ στο χρηματιστήριο οι μετοχές συνεχίζουν να αυξάνονται.
Για πολλούς το Bitcoin είναι η επενδυτική ελευθερία έχει αναδειχθεί ένα ισχυρό εναλλακτικό επενδυτικό assets.
Κατά την Morgan Stanley η μεγάλη έκπληξη του 2021 θα μπορούσε να είναι ο υψηλότερος πληθωρισμός από ότι περιμένουν πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της Fed.
Επί του παρόντος, η συναίνεση αναμένει σταδιακή και ομαλή αύξηση των τιμών καθώς η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει. Ωστόσο, η κίνηση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin υποδηλώνει ότι οι αγορές αρχίζουν να πιστεύουν ότι αυτή η προσαρμογή μπορεί να μην είναι τόσο σταδιακή.
Με το παγκόσμιο ΑΕΠ να έχει ήδη επιστρέψει στα επίπεδα προ Πανδημίας και η οικονομία να μην είναι ακόμη κοντά στο να ανοίξει ξανά, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος για μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμών είναι μεγαλύτερος από ό, τι εκτιμάται.
 Αυτός ο κίνδυνος είναι πιθανό να είναι σε περιοχές της οικονομίας όπου η προσφορά μπορεί να έχει καταστραφεί όπως εστιατόρια, ταξίδια και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τους καταναλωτές.

Θα εκραγεί η φούσκα του Bitcoin;

Κατά την BofA ως αποτέλεσμα της «βίαιης πληθωριστικής δράσης κατά τους τελευταίους δύο μήνες, το bitcoin έχει αυξηθεί κατά 180%, με την αγορά κρυπτονομισμάτων να ξεπερνά σε συνολική αξία το 1 τρισεκ. δολάρια καθώς το Bitcoin τα τελευταία 2 χρόνια φουσκώνει συνεχώς.
Κατά την Bank of America το Bitcoin είναι τώρα η «μητέρα όλων των φουσκών».
Το 2021 θα δούμε πολλά περίεργα πράγματα στις αγορές αναφέρει η BofA.
H έκρηξη της φούσκας παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους long επενδυτές, το «σκηνικό μέγιστης ρευστότητας επί 10 χρόνια και τεχνολογικής εξέλιξης έχει προκαλέσει μέγιστη ανισότητα και πόλωση… στην αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ.
Η Wall Street τώρα είναι 6 φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ, ενώ η συνολική χρηματιστηριακή αξία του δείκτη S&P 500 είναι 30,8 τρισεκ. δολάρια. 
Κατά την BofA τα κέρδη αρχίζουν να γίνονται υπερβολικά και οι φούσκες αρχίζουν να προβάλλουν από παντού.
Θα ξέρουμε αν είναι φούσκα στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.
 Αλλά μέχρι τότε ... αγοράστε τα πάντα.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/financial%20assets%20to%20gdp%20Jan%202021.jpg?itok=2fXJFYt3
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης