Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέσα σε 24 ώρες εξανεμίστηκαν 170 δισ. δολάρια από τα κρυπτονομίσματα - Πτώση 11% στο Bitcoin

Μέσα σε 24 ώρες εξανεμίστηκαν 170 δισ. δολάρια από τα κρυπτονομίσματα - Πτώση 11% στο Bitcoin
Το sell off στα κρυπτονομίσματα έρχεται μετά από ένα τεράστιο ράλι
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή ήταν η πτώση στα κρυπτονομίσματα το τελευταίο 24ωρο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι εξανεμίστηκαν περί τα 170 δισ. δολάρια.
Η κεφαλαιοποίηση ή η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων ήταν 959,53 δισ. δολάρια σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2021, από 1,1 τρισ. δολάρια μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το Coinmarketcap.
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε πάνω από 11% στα 35.828,06 δολάρια, ενώ το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο, υποχώρησε περίπου 15% στα 1.126,72.

Το Bitcoin έχει ένα ακόμη ρεκόρ

Το sell off στα κρυπτονομίσματα έρχεται μετά από ένα τεράστιο ράλι και ίσως σηματοδοτεί την κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές.
Το Bitcoin εξακολουθεί να είναι πάνω από 340% τους τελευταίους 12 μήνες και την περασμένη εβδομάδα σημείωσε υψηλό όλων των εποχών ακριβώς κάτω από τα 42.000 δολάρια.

Το ενδιαφέρον των θεσμικών

Η άνοδος του Bitcoin έχει αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως περισσότερες αγορές από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.
Και παρομοιάστηκε επίσης με τον «ψηφιακό χρυσό», ένα πιθανό περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου και μια αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.
Σε πρόσφατο σημείωμα, η JPMorgan δήλωσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα καθώς ανταγωνίζεται με το χρυσό ως «εναλλακτικό» νόμισμα.
Οι αναλυτές της επισήμαναν, ωστόσο, ότι το bitcoin θα πρέπει να γίνει ουσιαστικά λιγότερο ασταθές για να φτάσει σε αυτήν την τιμή.

Φούσκα;

Δεν είναι λίγοι οι επικριτές του bitcoin - όπως ο David Rosenberg, της Rosenberg Research - που χαρακτήρισαν το bitcoin μια φούσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης