Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Προβληματικό το μπλόκο Twitter στον Trump

Merkel (Γερμανία): Προβληματικό το μπλόκο Twitter στον Trump
Το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης είναι θεμελιώδες δικαίωμα στοιχειώδους σημασίας και αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα μπορεί να καμφθεί, αλλά μέσω του νόμου και εντός του πλαισίου που ορίζει ο νομοθέτης, όχι σύμφωνα με την απόφαση των διαχειριστών των πλατφορμών κοινωνικών μέσων, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Merkel
Σχετικά Άρθρα
Την ένστασή της απέναντι στην απαγόρευση που επέβαλλε το Twitter στον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel εκτιμά ότι η αναστολή του λογαριασμού του Trump από το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα είναι προβληματική», διότι η ελευθερία της γνώμης δεν πρέπει να καθορίζεται από τους ιδιοκτήτες των διαδικτυακών πλατφορμών, δήλωσε ο εκπρόσωπός της τη Δευτέρα 11/1.
«Το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης είναι θεμελιώδες δικαίωμα στοιχειώδους σημασίας και αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα μπορεί να καμφθεί, αλλά μέσω του νόμου και εντός του πλαισίου που ορίζει ο νομοθέτης, όχι σύμφωνα με την απόφαση των διαχειριστών των πλατφορμών κοινωνικών μέσων» εξήγησε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην κίνηση που έκανε το Twitter, μετά την επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Για το Καπιτώλιο

Νωρίτερα, η Merkel δήλωσε σοκαρισμένη όταν διαδηλωτές πολιόρκησαν το αμερικανικό Καπιτώλιο απαιτώντας να ανατραπούν τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ.
«Όλοι είδαμε τις ενοχλητικές εικόνες της εισβολής του Κογκρέσου των ΗΠΑ χθες το βράδυ (6/1), και αυτές οι εικόνες με έκαναν να θυμώσω και να λυπηθώ» δήλωσε η Merkel.
Η καγκελάριος είπε επίσης ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος πρέπει να αναλάβει μέρος της ευθύνης.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης