Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μητσοτάκης για διερευνητικές επαφές: Ελπίζω να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες με την Τουρκία

Μητσοτάκης για διερευνητικές επαφές: Ελπίζω να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες με την Τουρκία
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πρόθεση της Ελλάδας να προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία μόλις υποβληθεί επίσημη πρόσκληση
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση της Ελλάδας να προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, όταν υποβληθεί, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το 2021 μπορεί να είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Πορτογάλο ομόλογό του, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος με βάση το διεθνές δίκαιο και τους άγραφους κανόνες της καλής γειτονίας, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα αναμένει την επίσημη πρόσκληση της Τουρκίας για το 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών, με βασικό θέμα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
«Όταν οριστικοποιηθεί η συγκεκριμένη ημερομηνίας η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές και εκφράζω την ελπίδα να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει, δηλαδή τον Μάρτιο του 2016.
Να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να πάμε σε διάλογο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το 2021 θα γραφτεί ο πρόλογος επιστροφής στην ομαλότητα, ενώ αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρχει κοινή στάση των κρατών – μελών.
«Μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες, έχουμε αντίστοιχα βιώματα με τον κ. Costa.
Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες, αλλά συναντιώμαστε με βάση την αποτελεσματικότητα των επιλογών μας».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, απηυθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς την Αθήνα για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με τη μόνη διαφορά ότι η Άγκυρα θέλει διάλογο για όλα τα θέματα και χωρίς προϋποθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης