Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sandberg (Facebook): Δεν αλλάζουμε πολιτική έναντι του Donald Trump - Σταματάμε τη ρητορική του μίσους

tags :
Sandberg (Facebook): Δεν αλλάζουμε πολιτική έναντι του Donald Trump - Σταματάμε τη ρητορική του μίσους
H γενική διευθύντρια (COO) του Facebook Sheryl Sandberg δήλωσε ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εμμένει στην απαγόρευση των λογαριασμών του Donald Trump - Επισημαίνει ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο οργανώθηκε κυρίως μέσω άλλων social media
Σχετικά Άρθρα
η διαβεβαίωση ότι το Facebook «δεν πρόκειται να αλλάξει στάση έναντι του Donald Trump και δεν σχεδιάζει» να άρει την απαγόρευση στους λογαριασμούς του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου έδωσε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της γενικής διευθύντριας (COO) Sheryl Sandberg, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Μιλώντας σε συνέδριο του Reuters, δήλωσε ότι ο Donald Trump όπως και οιοσδήποτε άλλος, μπορεί να προσβάλει την απόφαση αυτή στα δικαστήρια.
Η ίδια δήλωσε «ευχαριστημένη» που το Facebook προέβη σε αυτό το μέτρο, λέγοντας ότι «ακόμη και ένας πρόεδρος δεν είναι υπεράνω των πολιτικών που τηρούμε ως social media».
Οι πολιτικές, όπως είπε, εφαρμόζονται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων ηγετών του πλανήτη.

Δημοκρατία

«Αυτή τη στιγμή, ο κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι μεγάλος, συνεπώς το Facebook προέβη στην απόφαση να κλείσει οριστικά το λογαριασμό του Trump», τόνισε.
«Καταργήσαμε και πάλι τους λογαριασμούς QAnon, Proud Boys και Stop the Steal, οτιδήποτε έδινε έναυσμα για πιθανή εκδήλωσης της βίας την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε η Sandberg «Η επιβολή των κανόνων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ποτέ τέλεια, οπότε είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν ακόμα στο Facebook σελίδες και αναρτήσεις που υποκινούν το μίσος.

Δημοσιεύσεις

Νομίζω ότι τα βίαια επεισόδια οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε πλατφόρμες που δεν έχουν τις δικές μας δυνατότητες να σταματήσουν τη ρητορική του μίσους, δεν διαθέτουν τα πρότυπα μας και δεν έχουν υιοθετήσει τις δικές μας πολιτικές διαφάνειας», σημείωσε.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλές ομάδες που μπόρεσαν να έχουν δημοσιεύσεις στο Facebook σχετικά με την εισβολή στο κτίριο του Καπιτωλίου πριν από τις ταραχές την περασμένη εβδομάδα.

Οργάνωση

Για παράδειγμα, το CNBC διαπίστωσε ότι η ομάδα του Facebook της Επιτροπής Πολιτικής Δράσης «Φαιό Συντηρητικό Ίδρυμα» κάλεσε τους 80.000 οπαδούς του να πραγματοποιήσουν πορεία στο Καπιτώλιο στις 5 Ιανουαρίου 2021, μια μέρα πριν από τις ταραχές.
Η ομάδα κατάργησε την ανάρτηση ύστερα από έρευνα του CNBC.

Ρυθμιστικές πιέσεις

Η Sandberg πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται για να εντοπίσει οποιαδήποτε αναφορά που μπορεί να συνδέεται με την εξέγερση και να την αφαιρέσει.
Εξέφρασε δε, την ελπίδα ότι ο νέος πρόεδρος Joe Biden θα φέρει «μία καινούργια ημέρα» για την Αμερική.
Αναφορικά με τις πιέσεις από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές που δέχονται οι τεχνολογικές εταιρείες, η Sandberg είπε ότι είναι «απόλυτα πραγματικές».
Θεωρεί, όπως και η Microsoft, ότι οι ρυθμιστικές πιέσεις αποτελούν ένα μεγάλο εμπόδιο και ίσως έναν από τους λόγους που οι εταιρείες θα χάσουν την επόμενη φάση της τεχνολογικής εξέλιξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης