Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναίνεση στη Βουλή για τα μαχητικά Rafale - Αρνητική στάση από ΣΥΡΙΖΑ

Συναίνεση στη Βουλή για τα μαχητικά Rafale - Αρνητική στάση από ΣΥΡΙΖΑ
Ευρύτερη συναίνεση για την έγκριση της σύμβασης προμήθειας 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Βουλή διαμορφώνεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Ευρύτερη συναίνεση για την έγκριση της σύμβασης προμήθειας 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Βουλή διαμορφώνεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή όπου ξεκίνησε η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.
Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών διαφαίνεται ότι εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, θα ψηφίσουν θετικά και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.
Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επιστρέψει την σύμβαση ως απαράδεκτη διαφωνώντας με μια σειρά όρων οι οποίοι -όπως υποστηρίζει- δεν εγγυώνται το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε εισαγωγικά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επίσπευση των διαδικασιών ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος γι αυτό και το νομοσχέδιο ακολουθεί επείγουσα διαδικασία.
Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου για τα Rafale θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις στην αρμόδια επιτροπή (η μία θα είναι απόρρητη προκειμένου να υπάρξουν τοποθετήσεις για τα όπλα με τα οποία θα εξοπλιστούν τα αεροσκάφη) και την ερχόμενη Πέμπτη 14/1 θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης