Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DoubleLine Capital: Η 20ετής άνοδος στις μετοχές πλησιάζει στο τέλος της – Υπερτιμημένες οι super 6 του Nasdaq

DoubleLine Capital: Η 20ετής άνοδος στις μετοχές πλησιάζει στο τέλος της – Υπερτιμημένες οι super 6 του Nasdaq
Κατά την DoubleLine Capital η τάση των 20 ετών είναι πιθανό να έχει τελειώσει εάν οι «Σούπερ 6» μεγάλες εταιρίες νέας τεχνολογίας αρχίσουν να ξεφουσκώνουν.
Σχετικά Άρθρα

Η 20ετής ανοδική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών φαίνεται ότι βαίνει προς το τέλος της εκτιμάει η DoubleLine Capital ένα από τα μεγαλύτερα fund στις ΗΠΑ.
Συστήνει ουδετερότητα στο Bitcoin ενώ δεν αποκλείει περαιτέρω άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων.
Οι αναδυόμενες αγορές έχουν κινηθεί καλύτερα σε σχέση με τον S&P 500 από τον Ιούνιο 2020, εν μέρει λόγω του ασθενέστερου δολαρίου και μπορεί να υπάρχουν ακόμη ανοδικά περιθώρια.
Για βραχυπρόθεσμο ορίζοντα δηλώνει bearish δηλαδή πωλήσεις στο δολάριο.
Το δολάριο «πρέπει» να είναι αδύναμο, δεδομένης της δέσμευσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για τα επόμενα χρόνια.

Τι προβλέπει για τα ομόλογα

Για τις αποδόσεις των ομολόγων προβλέπει η Double Line Capital περαιτέρω άνοδο αν και αυτό δεν θα έχει μονοδιάστατη προσέγγιση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το αμερικανικό 10ετές ομόλογο έχει απόδοση 1,13% ενώ το τελευταίο διάστημα, τα αμερικανικά ομόλογα αγοράζονται κυρίως από αμερικανούς επενδυτές.
Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν το 25% των χαρτοφυλακίων τους σε κάποιο είδος πραγματικών περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα ή βιομηχανικά αγαθά.

Ουδετερότητα στο Bitcoin

Για το Bitcoin συστήνει ουδετερότητα από τα 23.000 δολάρια, ωστόσο η τρέχουσα τιμή 34.600 δολάρια.

Πλημμύρα ρευστότητας

Η συνεχής πλημμύρα ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες, συντηρεί τις αγορές, δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το 2020 η ρευστότητα που διοχευτεύθηκε στο παγκόσμιο σύστημα είναι ίση με 20 τρισεκ. δολάρια.
Τα αυξανόμενα ελλείμματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και η αυξανόμενη καμπύλη απόδοσης σε συνδυασμό με την απόσυρση των ξένων επενδύσεων μπορεί τελικά να πλήξουν το νόμισμα.

Οι μετοχές πλησιάζουν στο τέλος της 20ετούς περιόδου ανόδου

Στην αγορά μετοχών είπε ότι δεν περίμενε το 2020 να πλησιάσουν κοντά στα επίπεδα του 2019.
Οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Για την πορεία των αγορών ρόλο θα διαδραματίσει η απόδοση των 10 ετών ομολόγων που υπερβαίνει το 1% και δεν αποκλείεται και το 2% αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την FED.
Εάν ο Powell ο επικεφαλής της FED μειώσει τα τρέχοντα 120 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγορές ομολόγων ανά μήνα και το επιπλέον δημοσιονομικό κίνητρο δεν είναι τόσο ενθαρρυντικό ίσως να μην υπάρχουν μεγάλα ανοδικά περιθώρια.
Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών σημείωσαν άλμα 22%, παρόμοια με το 23% για τις μετοχές των ΗΠΑ.
Κατατάσσει και τις δύο αγορές στα «αγαπημένα του 2021»

Προσφορά χρήματος 20 τρισεκ. δολ. 

Η προσφορά χρήματος έχει εκραγεί έφθασε στα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020, οδηγώντας σε τεράστια κέρδη τον S&P 500.
Το προσεχές διάστημα θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε μια συσχετιζόμενη αγορά όπου οι μετοχές και τα ομόλογα αυξάνονται και πέφτουν αναλογικά στην περίπτωση που ο πληθωρισμός αρχίσει να αυξάνεται.
Εξετάζοντας μετοχές, και συγκεκριμένα του Nasdaq και του SPX, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο στο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των dot com.
Κατά την DoubleLine Capital η τάση των 20 ετών είναι πιθανό να έχει τελειώσει εάν οι «Σούπερ 6» μεγάλες εταιρίες νέας τεχνολογίας αρχίσουν να ξεφουσκώνουν.
Ωστόσο είναι εντυπωσιακό ένας στρατός zombie εταιριών συντηρείται από την FED δημιουργώντας αποπληθωριστικές τάσεις.
Doubleline_BN1.jpg

DoublelineBN2.jpg
DoublelineBN3.jpg

DoublelineBN4.jpg
DoublelineBN5.jpg
DoublelineBN6.jpg
DoublelineBN7.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης