Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schumer (Δημοκρατικοί ΗΠΑ): Αίτημα να στερηθεί δια παντός ο Trump το δικαίωμα του εκλέγεσθαι

Schumer (Δημοκρατικοί ΗΠΑ): Αίτημα να στερηθεί δια παντός ο Trump το δικαίωμα του εκλέγεσθαι
Θα καταθέσουν οι Δημοκρατικοί εάν ο Trump κριθεί ένοχος στη Γερουσία είπε ο Schumer
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση των Δημοκρατικών να καταθέσουν αίτημα προκειμένου ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump να στερηθεί δια παντός το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, εφόσον κριθεί ένοχος από τη Γερουσία στην επικείμενη δίκη του για «υποκίνηση στάσης» με αφορμή την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer.
Ο Schumer θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γερουσίας μετά την ορκωμοσία του Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου.

Του άξιζε

«Ο Donald Trump άξιζε να γίνει ο πρώτος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που θα φέρει το στίγμα της παραπομπής του σε δίκη δύο φορές», υποστήριξε σε ανακοίνωση του ο Schumer ύστερα από την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να παραπέμψει σε δίκη τον Trump..
«Ακόμη κι αν η διαδικασία προχωρήσει αφού εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την καταδίκη του.
Και εάν κριθεί ένοχος, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για να εμποδιστεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για οποιοδήποτε αιρετό αξίωμα» είπε ο Schumer.

Ανοιχτή θετική ψήφος από τους Ρεπουμπλικάνους

Σημειώνεται ότι για να καταδικαστεί ο Trump απαιτούνται τα δύο τρίτα των ψήφων της Γερουσίας, τη στιγμή που Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν από 50 γερουσιαστές.
Από την πλευρά του ο Mitch McConnell, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα» να ολοκληρωθεί μια «δίκη που θα διεξαχθεί με τρόπο σοβαρό και δίκαιο» πριν από τις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα της ορκωμοσίας του Joe Biden στο προεδρικό αξίωμα.
Ωστόσο, σημειώνεται πως ο McConnell δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ταχθεί υπέρ της καταδίκης του Trump.
«Δεν έχω πάρει την οριστική μου απόφαση για την ψήφο μου.
Έχω την πρόθεση να ακούσω τα νομικά επιχειρήματα όταν θα παρουσιαστούν στη Γερουσία», ανέφερε ο McConnell σε υπόμνημά του προς τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του που είδε το φως της δημοσιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης