Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Βραζιλία δεν ανάβει το «πράσινο φως» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Γιατί η Βραζιλία δεν ανάβει το «πράσινο φως» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
Περισσότερα στοιχεία ζητούν από τη Μόσχα οι ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας
Σχετικά Άρθρα

Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας αναζητούν περαιτέρω δεδομένα σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο για τον Covid, Sputnik V, πριν αποφασίσουν την έγκρισή του για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας Uniao Quimica για επείγουσα χρήση του εμβολίου δεν έλαβε το πράσινο φως, καθώς απαιτούνται περισσότερα δεδομένα, όπως αναφέρει το Reuters.
H ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας Anvisa ανακοίνωσε ότι το αίτημα απέτυχε να παράσχει επαρκείς εγγυήσεις σχετικά με τις κλινικές δοκιμές της Φάσης III και θέματα που σχετίζονται με την παρασκευή του εμβολίου.
Η Uniao Quimica ζητά έγκριση για τη χρήση 10 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik V στη Βραζιλία το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πρόσθετες πληροφορίες

Το κρατικό fund της Ρωσίας «RDIF», το οποίο προωθεί το Sputnik παγκοσμίως, ανακοίνωσε πως την Κυριακή (17/1/2021) η Anvisa έχει ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες που θα παρασχεθούν σύντομα.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, τέτοια αιτήματα από ρυθμιστικές αρχές είναι τυπική διαδικασία και δεν σημαίνει ότι η ρωσική προσφορά έχει απορριφθεί.
Η Ρωσία ενέκρινε το Sputnik για χορήγηση, αν και οι κλινικές δοκιμές εκεί δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Περισσότερες κλινικές δομές

Οι αξιωματούχοι της Anvisa ανέφεραν ότι το εμβόλιο Sputnik V θα πρέπει να υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές Φάσης III στη Βραζιλία προτού εγκριθεί η χρήση του.
Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας πως ο κάθε αιτών, που ζητεί άδεια έκτακτης ανάγκης πρέπει να αποδείξει ότι, το εμβόλιο θα προσφέρει μακροπρόθεσμη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Το ρωσικό εμβόλιο μέχρι στιγμής έχει παραγγελίες από Σερβία, Λευκορωσία, Αργεντινή, Βολιβία, Αλγερία, Βενεζουέλα, Παραγουάη και από τις παλαιστινιακές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης