Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι ξένοι επενδυτές κατά της πρότασης της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ - Ουδετερότητα από τις ελληνικές τράπεζες

Οι ξένοι επενδυτές κατά της πρότασης της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ - Ουδετερότητα από τις ελληνικές τράπεζες
Οι περισσότεροι διεθνείς επενδυτές δεν θα υποστηρίξουν την πρόταση της Reggeborgh
Σχετικά Άρθρα
Αρνητικοί είναι κατά βάση οι ξένοι επενδυτές στην πρόταση του fund Reggeborgh Invest BV για την Ελλάκτωρ.
Στην επικείμενη γενική συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου 2021 οι ξένοι επενδυτές σε πλειοψηφία θα ταχθούν κατά της πρότασης της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ.
Την ίδια στιγμή από τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει η Invesco, ο έτερος διεκδικητής της Ελλάκτωρ, με τις ελληνικές τράπεζες και ειδικά τα αμοιβαία τους κεφάλαια προκύπτει ότι θα κρατήσουν ουδέτερη στάση στη γενική συνέλευση.
Να σημειωθεί ότι τα αμοιβαία κεφάλαια των τραπεζών κατέχουν περίπου το 5% της Ελλάκτωρ.

Πώς οι εκθέσεις των ISS και του Glass Lewis «αποκαλύπτουν» τις ψήφους των ξένων θεσμικών επενδυτών

Τις προηγούμενες ημέρες, δύο ανεξάρτητοι, κορυφαίοι οίκοι εταιρικής διακυβέρνησης, ISS και Glass Lewis, δημοσίευσαν τις εκθέσεις τους ενόψει της επικείμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ, συνιστώντας αμφότεροι ψήφο κατά των προτάσεων της Reggeborgh Invest BV, για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων και έλλειψης σαφήνειας.
Οι δύο αυτές εκθέσεις που προτείνουν στους ξένους θεσμικούς επενδυτές να υποστηρίξουν την παρούσα Διοίκηση και να απορρίψουν τις προτάσεις των αντιτιθέμενων, επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις που εξέφρασε η διοίκηση της Ελλάκτωρ σχετικά με την ασαφή στάση της Reggeborgh Invest και την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά στις προθέσεις της.
Επιπλέον, «αποκαλύπτει» ότι οι περισσότεροι διεθνείς επενδυτές δεν θα υποστηρίξουν την πρόταση της Reggeborgh.
Πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση επιβεβαίωσαν ότι οι ψήφοι που έχουν ήδη υποβληθεί από διεθνείς επενδυτές είναι όντως υπέρ της διοίκησης και κατά των προτάσεων της Reggeborgh Invest.

Σε επαφές η Invesco με τις τράπεζες για Ελλάκτωρ – Για 44,4 εκατ μετοχές θα καταβάλλει 61 εκατ

Μπαράζ επαφών έχει ξεκινήσει η Invesco των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου με τα αμοιβαία κεφάλαια των τραπεζών που είναι μέτοχοι στην Ελλάκτωρ με ποσοστό περίπου 5%… ενόψει της Γενικής Συνέλευσης στις 27 Ιανουαρίου 2021.
Ήδη έχει υπάρξει συνάντηση με την Εθνική, Eurobank και Alpha bank.
Η Invesco εν τω μεταξύ ανακοίνωσε τις τιμές εξάσκησης της options έναντι της Pemanoaro των αδερφών Καλλιτσάντση ύψους 44,4 εκατ μετοχών για τις οποίες θα καταβάλλει 61 εκατ ευρώ.
Για τα 25,6 εκατ μετοχές θα πληρώσει 1,30 ευρώ ανά μετοχή ή 33,3 εκατ στις 26 Ιανουαρίου 2021 και ακολούθως θα εξασκεί την option για τις υπόλοιπες μετοχές 3,33 εκατ κάθε μήνα στην τιμή των 1,50 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης