Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν υπολογίζουμε τις εκκλήσεις δυτικών χωρών για επιβολή νέων κυρώσεων λόγω Navalny

Ρωσία: Δεν υπολογίζουμε τις εκκλήσεις δυτικών χωρών για επιβολή νέων κυρώσεων λόγω Navalny
Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έχουν δηλώσει ότι θέλουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την υπόθεση κράτησης Navalny
Σχετικά Άρθρα
Δεν θα λάβει υπόψη τις εκκλήσεις ορισμένων δυτικών χωρών για επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία, δήλωσε το Κρεμλίνο, με αφορμή την κράτηση του Alexei Navalny.
Το Κρεμλίνο περνά στην αντεπίθεση λέγοντας ότι η υπόθεσή του ήταν «καθαρά εσωτερική υπόθεση».
Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Al. Navalny προέτρεψε τους Ρώσους να βγουν στους δρόμους σε διαμαρτυρίες καθώς τέθηκε υπό κράτηση για 30 ημέρες.
Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έχουν δηλώσει ότι θέλουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την υπόθεση.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Peskov είπε ότι οι εκκλήσεις του Navalny στους Ρώσους να βγουν στους δρόμους λόγω της κράτησής του ήταν ανησυχητικές, αλλά είπε ότι το Κρεμλίνο δεν φοβόταν τις μαζικές εκδηλώσεις.

Νέα δίκη την Τετάρτη (20/1)

Σημειώνεται ότι ο Navalny οφείλει να παραβρεθεί στο δικαστήριο την Τετάρτη (20/1) για ξεχωριστές κατηγορίες σε βάρος του, περί δυσφήμισης βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του.
Η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία διερευνά μεγάλα εγκλήματα, άνοιξε έρευνα για τον Navalny τον Ιούνιο (2020) για «δυσφήμιση της τιμής και της αξιοπρέπειας» του βετεράνου.

Οι κατηγορίες 

Ειδικότερα, η Επιτροπή ανέφερε εκείνη την εποχή ότι ο βετεράνος είχε μιλήσει σε ένα διαφημιστικό βίντεο υπέρ των συνταγματικών τροποποιήσεων που εγκρίθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και που επιτρέπουν στον Πρόεδρο Putin να παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2036.
Ο Navalny απάντησε, δημοσιεύοντας βίντεο στο Twitter κι αποκαλώντας τον βετεράνο «ντροπή της χώρας», «άνθρωπο χωρίς συνείδηση» και «προδότη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης