Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Τύραννος ο Trump - Tελευταία ημέρα της φρικτής του βασιλείας

Rouhani (Ιράν): Τύραννος ο Trump - Tελευταία ημέρα της φρικτής του βασιλείας
Το Ιράν πανηγυρίζει την «έξοδο» Trump από τον Λευκό Οίκο
Σχετικά Άρθρα

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν δεν ήταν οι... καλύτερες επί προεδρίας του Donald Trump και αυτό αποτυπώνεται σε μια ακόμη δήλωση του προέδρου Rouhani, ο οποίος ευθέως αποκάλεσε «τύραννο» τον απερχόμενο πλέον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Η εποχή ενός άλλου τυράννου φτάνει στο τέλος της και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της φρικτής του βασιλείας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Rouhani μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο.
«Στη διάρκεια των τεσσάρων ετών του (στον Λευκό Οίκο ο Trump) δεν έφερε άλλα φρούτα πέραν από αυτά της αδικίας και της διαφθοράς και μόνο προβλήματα στον λαό του και στον κόσμο», πρόσθεσε στην ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Οι σχέσεις μεταξύ Ιράν - ΗΠΑ

Το 2018 ο Trump απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που υπεγράφη το 2015 στη Βιέννη, και επανέφερε τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.
«Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο των ΗΠΑ. Αν η Ουάσινγκτον επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του 2015, θα σεβαστούμε κι εμείς πλήρως τις δεσμεύσεις μας βάσει αυτής», τόνισε ο Rouhani.

«Η πολιτική του απέτυχε πλήρως»

«Η πολιτική καριέρα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump τελειώνει σήμερα (20/1) και η πολιτική του της “μέγιστης πίεσης” εναντίον του Ιράν απέτυχε εντελώς», κατέληξε ο Ιρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης