Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παίγνια προπαγάνδας από Reggeborgh εις βάρος του Ελλάκτωρ – Οι σωτήρες δεν την θεωρούν αξιόπιστη, κρύβουν το σχέδιο τους

Παίγνια προπαγάνδας από Reggeborgh εις βάρος του Ελλάκτωρ – Οι σωτήρες δεν την θεωρούν αξιόπιστη, κρύβουν το σχέδιο τους
Η Reggeborgh απέδειξε ότι δεν έχει στρατηγική ανάπτυξης για τον Ελλάκτωρ, δεν έχει πλάνο αυτόνομης πορείας , συκοφαντεί τον Ελλάκτωρ και εμφανίζεται ως δήθεν σωτήρας.
Σχετικά Άρθρα

Ο Ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest προπαγανδίζει το έσχατο διάστημα ότι θα διασώσει τον Ελλάκτωρ... δια της συνοφαντήσεως του, συκοφαντεί, αποδομεί τον Ελλάκτωρ... για να τον διασώσει.
Μάλιστα ως όμιλος των 10 δισεκ. assets που κατέχει το 30% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δηλώνει στην σελίδα 12 ενός απαράδεκτου κειμένου ότι ο Ελλάκτωρ είναι μια αναξιόπιστη εταιρία… και ήρθαν από την Ολλανδία να την διασώσουν.
Σε ένα κείμενο 16 σελίδων δεν λένε απολύτως τίποτε τι θα πράξουν στον Ελλάκτωρ, μάλιστα δεν έχουν την τόλμη να αναφέρουν ότι σχεδιάζουν όχι να βελτιστοποιήσουν την αξία του Ελλάκτωρ αλλά να τον διαμελίσουν.
Μάλιστα σχεδιάζουν εάν κερδίσουν στην κούρσα της διεκδίκησης του Ελλάκτωρ στην Γενική Συνέλευση να αποσχίσουν την ΕΛΤΕΧ Άνεμος και να την εντάξουν σε άλλο επιχειρηματικό όμιλο.
Την ίδια στιγμή το σχέδιο τους είναι η υπονόμευση του Ελλάκτωρ καθώς γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν στρατηγικές θέσεις στους δύο μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ που είναι ανταγωνιστικοί όμιλοι μεταξύ τους.
Την ίδια στιγμή εγείρονται σοβαρά ζητήματα ανταγωνισμού καθώς τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού διερευνούν τα σχέδια της Reggeborgh.

Σε ένα κείμενο 16 σελίδων δεν λένε τίποτε... κρύβουν το ένοχο μυστικό 

Σε ένα κείμενο 16 σελίδων το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι η Ελλάκτωρ είναι μια αναξιόπιστη εταιρία.
Δηλαδή σε 16 σελίδες το μόνο που αναφέρουν είναι ότι η Ελλάκτωρ δεν έχει αξιοπιστία, ότι χάνει μερίδια αγοράς, υποβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης.
Πρόκειται για μια ντροπιαστική και απαράδεκτη αναφορά που αποκαλύπτει τα σχέδια της Reggeborgh.
Επί της ουσίας… χωρίς να λένε τίποτε αποκαλύπτουν το ένοχο μυστικό τους.
Σχεδιάζουν τον διαμελισμό της Ελλάκτωρ, αποκρύπτουν ότι η προτεινόμενη διοίκηση είναι μεταβατική καθώς ο στόχος είναι σε λίγους μήνες να μην υπάρχει Ελλάκτωρ, οι μέτοχοι θα χάσουν όλα τα λεφτά τους.
Η Reggeborgh απέδειξε ότι δεν έχει στρατηγική ανάπτυξης για τον Ελλάκτωρ, δεν έχει πλάνο αυτόνομης πορείας , συκοφαντεί τον Ελλάκτωρ και εμφανίζεται ως δήθεν σωτήρας.

Το χάσμα θεσμικών επενδυτών

Διαπιστώνεται ότι μάλλον υπάρχει χάσμα κατανόησης ανάμεσα στους ξένους θεσμικούς επενδυτές και τους εγχώριους.
Η πλειοψηφία των διεθνών θεσμικών επενδυτών έχουν ήδη αναγγείλει ότι δεν θα ψηφίσουν την πρόταση της ολλανδικής Reggeborgh για εκλογή νέας διοίκησης στην Γενική Συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου 2021.
Και η αιτιολογία που έχουν είναι εύλογη.
«Δεν μας έχετε τεκμηριώσει», λένε, «γιατί πρέπει να αλλάξει η διοίκηση της εταιρείας και το κυριότερο δεν μας έχετε πει τι θα κάνει η νέα διοίκηση που προτείνετε».
Οι βασικές αρχές εταιρικής διακυβέρνησης επιβάλλουν την ανάδειξη διοικήσεων στις εισηγμένες εταιρίες με συγκεκριμένο σχέδιο αλλά φαίνεται ότι ορισμένοι εγχώριοι θεσμικοί φλερτάρουν με την ιδέα να ψηφίσουν εκείνους, τα σχέδια των οποίων αγνοούν. Και μετά παραπονιούνται επειδή σημαντικό μέρος της εγχώριας αποταμίευσης τους αποφεύγει.

Τα ποσοστά που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες στην Ελλάκτωρ μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων

toump.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης