Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Προτεραιότητα το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων

Δερμιτζάκης: Προτεραιότητα το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων
Πιθανό να υπάρξουν μεταλλάξεις που δεν θα καλύπτουν τα εμβόλια είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως κατά την άποψη του προτεραιότητα για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης
«Έπρεπε να ανοίξει κάτι.
Οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνει με σειρά προτεραιοτήτων.
Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» επεσήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης, τονίζοντας ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία.
Ο κ.Δερμιτζάκης εκτίμησε ότι η Ελλάδα πάει καλύτερα από ότι περιμέναμε, τονίζοντας ότι η εστίαση από την στιγμή που θα ανοίξει, αυτό να γίνει με την ίδια ωριμότητα όπως οι άλλες δραστηριότητας, υπονοώντας ότι θα πρέπει να επιτραπεί σε εξωτερικούς χώρους.

Πιθανό να μην πιάσουν όλες τις μεταλλάξεις τα εμβόλια

Αναφερόμενος στα εμβόλια και στις μεταλλάξεις του ιού, ο κ.Δερμιτζάκης είπε ότι «υπάρχει πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του ιού οι οποίες να ξεφεύγουν από τα εμβόλια.
«Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα.
Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα» ανέφερε ο κ.Δερμιτζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης