Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση BofA: Ο δείκτης Wall Street Euphoria εκπέμπει σήμα πωλήσεων στις ήδη υπερτιμημένες μετοχές

Προειδοποίηση BofA: Ο δείκτης Wall Street Euphoria εκπέμπει σήμα πωλήσεων στις ήδη υπερτιμημένες μετοχές
Ο δείκτης ευφορίας γνωστός και ως BofA Wall Street Euphoria είναι πλέον πιο κοντά στο σήμα Sell δηλαδή τις πωλήσεις.
Σχετικά Άρθρα

Αρχικά ήταν η Citigroup.
Ακολούθησε η Goldman Sachs.
Πλέον και η Bank of America Merrill Lynch προειδοποιεί ότι η υπερβολική ευφορία της αγοράς πρόκειται να προκαλέσει πόνο στους επενδυτές ειδικά τους επενδυτές στα χρηματιστήρια.
Σε ανάλυση της η Savita Subramanian της BofA, εκ των πιο έμπειρων αναλυτών για μετοχές επαναλαμβάνει την προειδοποίηση τόσο της Citi όσο και της Goldman τονίζοντας ότι επικρατεί συναίσθημα ευφορίας μεταξύ των επενδυτών.
Ο δείκτης ευφορίας γνωστός και ως BofA Wall Street Euphoria είναι πλέον πιο κοντά στο σήμα Sell δηλαδή τις πωλήσεις.
Ωστόσο, παρά την «πιο επιφυλακτική προσέγγιση», η BofA αρνείται να πει στους πελάτες της να πουλήσουν καθώς υπάρχουν ακόμη κάποιες αξίες… στις μετοχές.
Κατά την BofA η άνοδος 16% το 2020, έτος που έστειλε δεκάδες εκατομμύρια αμερικανούς στην ανεργία, οι μετοχές διαπραγματεύονται τώρα με κέρδη 22,5 φορές, σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με το ανώτατο επίπεδο του Αυγούστου (22,7x).

Οι μετοχές σε υπερτιμημένη ζώνη

Πλέον πολλές μετοχές βρίσκονται σε υπερτιμημένη ζώνη, σύμφωνα με 20 μετρήσεις αποτίμησης της BofA, η αγορά είναι πλέον υπερτιμημένη σύμφωνα με 18 στα 20 στοιχεία που αναλύονται (και σε πολύ υπερτιμημένη ζώνη σύμφωνα με τα 15 από τα 20 οικονομικά στοιχεία).
Ο δείκτης Sell Side Indicator της BofA - ένα αντιφατικό μοντέλο καταγραφής της επενδυτικής συμπεριφοράς - "βρίσκεται στο πλησιέστερο επίπεδο στο όριο του sell των πωλήσεων δηλαδή, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πουλήσετε;

Λοιπόν όχι, γιατί κάθε φορά που τα τελευταία 12 χρόνια οι επενδυτικές τράπεζες συστήνουν πωλήσεις, οι κεντρικές τράπεζες παρενέβησαν οδηγώντας ακόμη ψηλότερα τις αποτιμήσεις και αυτή τη φορά δεν θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.
Τα σήματα bearish market δηλαδή πωλήσεις μετοχών είναι πολύ πιο δύσκολο να προβλεφθούν από τα αντίστοιχα σήματα bullish.
Προτείνουμε στους επενδυτές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε διόρθωση της αγοράς στο α΄ τρίμηνο του 2021 που μπορεί να έρθει είτε από απογοήτευση σχετικά με τη διάθεση των εμβολίων, την οικονομική ανάκαμψη ή την φορολόγηση των εταιρικών κερδών ως ευκαιρία αγοράς.
Οι μετοχές εξακολουθούν να φαίνονται πιο ελκυστικές έναντι των ομολόγων (αν και λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν), αλλά οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι αποδόσεις των μετοχών είναι πιθανό να προσεγγίσουν το 5% κατά την επόμενη δεκαετία.
Κάποιες μετοχές θα ξεχωρίσουν αλλά η μεγάλη εικόνα δεν δίνει πολλά ανοδικά περιθώρια.
BOFA_BN1.jpg

BOFABN2.jpg
BOFABN3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης