Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Κορωνοϊός: 9 θάνατοι ηλικιωμένων μετά τον εμβολιασμό - Τι αναφέρουν οι αρχές

Γαλλία - Κορωνοϊός: 9 θάνατοι ηλικιωμένων μετά τον εμβολιασμό - Τι αναφέρουν οι αρχές
Δεν συνδέονται με το εμβόλιο λένε οι Γαλλικές Αρχές - Στις 131 οι περιπτώσεις παρενεργειών
Σχετικά Άρθρα
Εννέα θανάτους ηλικιωμένων που είχαν λάβει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές χωρίς ωστόσο να συνδέουν τους θανάτους με τη χορήγηση του εμβολίου όπως αναφέρει η Γαλλική Υπηρεσία Φαρμάκων.
Παράλληλα, τόνισαν ότι επρόκειτο για ηλικιωμένους που ήταν άρρωστοι και ακολουθούσαν βαριές θεραπείες.

Η ανακοίνωση των Αρχών

«Λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσιμες πληροφορίες μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να συμπεράνουμε ότι αυτοί οι θάνατοι συνδέονται με τον εμβολιασμό» ανακοίνωσε η Γαλλική Υπηρεσία Φαρμάκων κατά την εβδομαδιαία ενημέρωσή της σχετικά με την παρακολούθηση των εμβολιασμών στη χώρα.
Αυτοί οι εννέα θάνατοι αφορούν «ηλικιωμένους που διαμένουν σε γηροκομεία ή ειδικές κατοικίες γήρατος και όλοι παρουσίαζαν χρόνιες ασθένειες ακολουθώντας βαριές θεραπείες».
Σημειώνεται ότι οι θάνατοι αυτοί έρχονται μετά τις «31 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών» κατόπιν εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχές. Μάλιστα, μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, υπάρχουν «τέσσερις περιπτώσεις επεισοδίων ταχυκαρδίας».
«Έχει εντοπιστεί ένα πιθανό δείγμα πρόκλησης ταχυκαρδίας [από το εμβόλιο].
Το γεγονός αυτό βρίσκεται επί του παρόντος υπό διερεύνηση» σημειώνει η υπηρεσία φαρμάκων.

Στις 131 οι περιπτώσεις παρενεργειών

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 131 περιπτώσεις παρενεργειών.
«Η πλειονότητα των συμπτωμάτων αντιστοιχεί σε αναμενόμενες ή μη σοβαρές παρενέργειες όπως πυρετός, πονοκέφαλος και ναυτία» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υγειονομικές αρχές.
Επιπλέον, μέχρι στιγμής, δεν παρατηρήθηκε «καμία περίπτωση δυσμενών επιπτώσεων από το εμβόλιο Moderna», το οποίο αποτελεί δεύτερο εμβόλιο που διατέθηκε στη χώρα με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις 11 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 823.000 άνθρωποι έχουν λάβει μέχρι τώρα εμβόλιο.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης