Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων - Ποιές περιοχές αφορά

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων - Ποιές περιοχές αφορά
Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επηρεάσουν την Ελλάδα τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, λόγω της επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους χιονοπτώσεις.
Ο κ. Παπαγεωργίου καλεί τους κατοίκους αυτών των περιοχών να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή 

«Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καλώντας τους πολίτες να δουν τις αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα https:/bit.ly/2FpWn5k

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3lCdFLR

Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/34RCaxI

Χιονοπτώσεις https://bit.ly/2NraZox

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.
Ακόμη, για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιδείνωση του καιρού - Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επηρεάσουν την Ελλάδα τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, κινούμενα από τα βορειοδυτικά προς τα ανατολικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 23/1 τη Δυτική Ελλάδα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Τα έντονα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.
Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη.
Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 24/1, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση σχεδόν σε όλη τη χώρα, με παράλληλη πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων.
Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο, αναμένεται να επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 24/1 τη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία έως το πρωί της Δευτέρας 25/1 σχεδόν το σύνολο της χώρας.
Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα το διήμερο Τρίτης 26/1 και Τετάρτης 27/1, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότατα χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης