Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 25 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – O Biden παρατείνει την απαγόρευση εισόδου

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 25 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – O Biden παρατείνει την απαγόρευση εισόδου
Μάχη με τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια
Σχετικά Άρθρα

Μάχη προκειμένου να εντοπίσουν εγκαίρως τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού έτσι ώστε να διατηρηθεί η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δίνουν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια και οι νεκροί προσεγγίζουν πλέον τους 420.000.
Σε δηλώσεις της η νέα επικεφαλής του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), Rochelle Walensky αναφέρθηκε στη ραγδαία έξαρση του ιού και στους εμβολιασμούς.
«Το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, πέντε ημέρες αφού έχουμε αναλάβει, δεν γνωρίζουμε πόσα εμβόλια έχουμε, αυτό δίνει μια εικόνα των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας» είπε η Walensky, αναφερόμενη κυρίως στον αποκλεισμό που είχε η ομάδα του Joe Biden από την προηγούμενη κυβέρνηση Trump.
Με τους εμβολιασμούς να είναι το μεγαλύτερο στοίχημα, μια και ο Biden έχει θέσει ως στόχο να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, οι Πολιτείες δίνουν μάχη με τον χρόνο.
Ορισμένες όπως η Βόρεια Ντακότα και η Δυτική Βιρτζίνια, έχουν ήδη αξιοποιήσει πάνω από το 83% των δόσεων που τους παραδόθηκαν για να ανοσοποιήσουν τους πληθυσμούς τους, αν και υπάρχουν Πολιτείες, όπως η Βιρτζίνια, η οποία έχει αξιοποιήσει μόλις το 42% των δόσεων που προμηθεύτηκε.

Έχει εμβολιαστεί το 6%

Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν γίνει 21,8 εκατ. εμβολιασμοί, δηλαδή έχει ανοσοποιηθεί περί το 6% του πληθυσμού της χώρας.
Τα δύο εμβόλια η χρήση των οποίων έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής χορηγούνται σε δύο δόσεις.
Η Αλάσκα έχει ανοσοποιήσει το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού της (13%) σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, ακολουθούμενη από τη Δυτική Βιρτζίνια (11%).
Ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας το τελευταίο διάστημα είναι ότι αν και χρειάστηκαν 200 ημέρες ώσπου οι ΗΠΑ να φθάσουν τα πρώτα 5 εκατομμύρια κρούσματα, χρειάστηκαν μόλις 24 ημέρες για να φθάσουν από τα 20 στα 25 εκατομμύρια κρούσματα.

Παράταση στην απαγόρευση εισόδου

Την απόφαση να παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης στις ΗΠΑ αναμένεται να λάβει σήμερα Δευτέρα 25/1 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden
Μάλιστα αναφέρεται πως ο πρόεδρος θα επεκτείνει την απαγόρευση στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, εξαιτίας των πληροφοριών ότι παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, που θεωρούνται πιο μεταδοτικά, διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ.
Η απόφαση αυτή του Biden εντάσσεται στο σχέδιό του για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Από τις πρώτες ημέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία, την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε αυστηρότερους τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και έδωσε εντολή να τίθενται σε καραντίνα όλοι όσοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ αεροπορικώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης