Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Οι αποτιμήσεις είναι ισχυρές - Προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη το β' 6μηνο του 2021

Pimco: Οι αποτιμήσεις είναι ισχυρές - Προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη το β' 6μηνο του 2021

Ο αντιπρόεδρος της Pimco εκτιμά ότι η οικονομική ανάκαμψη θα είναι άνιση

Οι αποτιμήσεις της αγοράς είναι ισχυρές αλλά τις έχουμε συνηθίσει δήλωσε ο αντιπρόεδρος της PIMCO, John Studzinski, επισημαίνοντας ότι αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες για μια οικονομική ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τρέχουσα αγορά αντικατοπτρίζει τι πιστεύει ο κόσμος για το νομισματικό και δημοσιονομικό πρόγραμμα στήριξης» δήλωσε ο Studzinski μιλώντας στο CNBC.
«Το ζήτημα θα είναι ένα η δημοσιονομική στήριξης συνεχίσει και αρκετά μετά από το 2021, οι επιπτώσεις που θα έχει πράγματα όπως ο πληθωρισμός ή οι αποτιμήσεις των assets.
Αλλά πιστεύω ότι τώρα είμαστε "άνετοι" με τις αποτιμήσεις στην αγορά, οι οποίοι είναι ισχυρές, αντικατοπτρίζουν την ανάπτυξη σίγουρα στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους στις ΗΠΑ» υποστήριξε.
Παρ' όλο που τόνισε τις προσδοκίες για την ανάπτυξη αργότερα εντός του έτους, ο Studzinski παραδέχθηκε ότι πρόκειται «για άνιση ανάκαμψη, θα είναι γεμάτη αβεβαιότητα σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και την άνιση διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής παρατηρείται έλλειψη διεθνούς συνεργασίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει ανανέωση της πολυμερούς υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης