Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει κόφτης στα SMS στο 13033 – Εξετάζουμε όμως το χρονόμετρο

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει κόφτης στα SMS στο 13033 – Εξετάζουμε όμως το χρονόμετρο
Λελογισμένη η αύξηση sms την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος του λιανεμπορίου είπε ο κ.Πιερακκάκης
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μπει «κόφτης» στα μηνύματα που μπορεί να στέλνει κανείς στο 13033 αλλά ότι εξετάζονται άλλα μέτρα, όπως ένα είδους «χρονόμετρο» παρείχε ο υπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερακκάκης αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο λόγω του ότι λειτουργούσαν τα καταστήματα.
Ο κ.Πιερακκάκης είπε ότι θα υπάρξει μια εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti.
Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια περί «κόφτη» στα SMS προς τον πενταψήφιο αριθμό 13033, τονίζοντας πάντως ότι την πρώτη εβδομάδα του «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%.
«Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Έχουν προγραμματιστεί 561.000 ραντεβού για το εμβόλιο

Όσον αφορά την πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, ο υπουργός είπε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 561.000 ραντεβού για την πρώτη και για τη δεύτερη δόση και διαρκώς προστίθενται νέες εγγραφές και ραντεβού.
Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμα να υπάρξει πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, δεδομένου ότι εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων ενώ υποστήριξε πως οι πολίτες προσέρχονται κανονικά στα ραντεβού τους, καθώς καθημερινά η προσέλευση αγγίζει το 97%-98%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης