Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγή κατά του Giuliani για τα περί νοθείας στις εκλογές κατέθεσε η Dominion Voting Systems

Αγωγή κατά του Giuliani για τα περί νοθείας στις εκλογές κατέθεσε η Dominion Voting Systems
Η αγωγή των 107 σελίδωνζητά αποζημίωση άνω των 1,3 δισ. δολαρίων από τον άλλοτε δικηγόρο του Trump
Aγωγή δυσφήμισης εναντίον του δικηγόρου του Trump και του πρώην δήμαρχου της Νέας Υόρκης, Rudy Giuliani, άσκησε η Dominion Voting Systems, μετά τους ψευδείς, όπως αποδείχθηκε, ισχυρισμούς σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Η αγωγή των 107 σελίδων που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Επαρχιακό Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον ζητά αποζημίωση άνω των 1,3 δισ. δολαρίων και βασίζεται σε περισσότερες από 50 δηλώσεις του Giuliani σε ακροάσεις, στο Twitter, στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης και στο podcast του, ο οποίος κατηγόρησε την Dominion ότι συμμετείχε σε μια συνωμοσία για την ανάδειξη του Joe Biden.

Αυξάνονται οι αντιδράσεις εναντίον του Giuliani

Ο Giuliani, ένας από τους στενότερους συμβούλους και έμπιστους του Trump, αντιμετώπισε τις επιπτώσεις λόγω των προσπαθειών του να αντιστρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας της Νέας Υόρκης ζήτησε επισήμως από το δικαστικό σύστημα του κράτους να αφαιρέσει από τον Giuliani την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Οι κατηγορίες για την Dominion Voting Systems

Οι σύμμαχοι του προέδρου ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία Dominion Voting Systems - η οποία χρησιμοποιήθηκε επίσης σε πολιτείες κατά τη νίκη του Trump στις εκλογές του 2016, συμμετείχε στη νοθεία των εκλογών.
Ωστόσο, η εταιρεία έχει αναφέρει ότι η ενοχή της θα κριθεί στα δικαστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης