Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω covid η Βραζιλία - Καταρρέει το σύστημα υγείας – Έξαρση στο Μεξικό

Στο κόκκινο λόγω covid η Βραζιλία - Καταρρέει το σύστημα υγείας – Έξαρση στο Μεξικό
Με ήπια συμπτώματα νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Στο κόκκινο εξακολουθεί να παραμένει λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα η Βραζιλία, η οποία βλέπει το σύστημα υγείας σε ορισμένες Πολιτείες να έχει ήδη καταρρεύσει.
Ενδεικτική περίπτωση είναι η πόλη Μανάους στην Πολιτεία της Αριζόνας, όπου τα αποθέματα οξυγόνου στα νοσοκομεία έχουν εξαντληθεί, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ψάχνει απεγνωσμένα αποθέματα προκειμένου να τα στείλει αεροπορικώς στην πόλη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην επαναληφθούν περιπτώσεις ασθενών που ενώ βρίσκονταν διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας, πέθαναν από ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου.
Ήδη μάλιστα για τους θανάτους αυτούς και για την κατάσταση του συστήματος υγείας στο Μανάους, το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε χθες τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του υπουργού Υγείας.

Με προβλήματα οι εμβολιασμοί

Την ίδια στιγμή με προβλήματα πραγματοποιούνται και οι εμβολιασμοί, οι οποίοι άρχισαν την περασμένη εβδομάδα.
Η κυβέρνηση περιμένει από την Κίνα ποσότητα της δραστικής ουσίας του κινέζικου εμβολίου της Sinovac Biotech που η Βραζιλία παράγει στο Ινστιτούτο Butantan.
«Η ποσότητα της δραστικής ουσίας ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βραζιλία και θα φθάσει τις επόμενες ημέρες» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro.
Κατά το ινστιτούτο Butantan, η ποσότητα αυτή επαρκεί για την παραγωγή περίπου 8,5 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Sinovac

Πάνω από 217.000 οι νεκροί

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 26.816 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 627 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 217.664 νεκρούς επί συνόλου 8.871.393 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Με ήπια συμπτώματα ο πρόεδρος του Μεξικό

Εξίσου δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Μεξικό, με τον πρόεδρο της χώρα, Andres Manuel Lopez Obrador να εξακολουθεί να νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα του ιού.
Το τελευταίο 24ωρο το Μεξικό ανέφερε 8.521 κρούσματα και 659 θανάτους, μετρώντας συνολικά 150.273 νεκρούς επί συνόλου 1.771.740 μολύνσεων.
Σε απόλυτους αριθμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Έλλειψη κλινών ΜΕΘ και στην Χιλή

Ενδεικτικό της έντασης με την οποία το β’ κύμα του κορωνοϊού χτυπά τη Λατινική Αμερική είναι ότι και η Χιλή ανακοίνωσε ότι είναι αντιμέτωπη με έλλειψη κλινών ΜΕΘ για τους ασθενείς με covid.
Δεκάδες ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση χρειάστηκε να διακομιστούν από εστίες της πανδημίας στον βορρά και στον νότο στην κεντρική μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ σε μικρότερες πόλεις.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.068 κρούσματα του SARS-CoV-2 ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 66 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά στην Χιλή έχουν καταγραφεί 17.999 θάνατοι επί συνόλου 703.178 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης