Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τι δείχνουν τα options της Wall Street... και ο ρόλος των μικρομετόχων

Deutsche Bank: Τι δείχνουν τα options της Wall Street... και ο ρόλος των μικρομετόχων
Ο ενθουσιασμός της λιανικής για την αγορά μέσω εφαρμογών συναλλαγών χωρίς προμήθειες και η τεράστια αστάθεια οδηγούν σε τεράστια άνοδο στον όγκο των options

Ακόμη και αν η Wall Street βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά και παρά το γεγονός ότι η οικονομία βιώνει μια ιογενή πανδημία, τα στοιχήματα για περαιτέρω κέρδη είναι στα υψηλότερα επίπεδα από τη φούσκα του dot-com, σύμφωνα με τη Deutsche Bank.
Πιο συγκεκριμένα, όπως εκτιμά η γερμανική τράπεζα, οι μικρομέτοχοι οδηγούν το τρέχον ράλι στην αγορά των μετοχών αλλά και των options.
Ο όγκος στα call options τους τελευταίους τρεις μήνες ξεπέρασε τα ιστορικά υψηλά του 2009, καθώς οι διαδικτυακοί traders οδηγούν στο χρηματιστήριο.
«Ο όγκος των συναλλαγών συνεχίζει να αυξάνεται από μια σειρά συμβολαίων μικρής αξίας.
Κατά την άποψή μας, η αυξημένη συμμετοχή μικρομετόχων ευθύνεται για την άνοδο στις μετοχές, με τους θεσμικούς επενδυτές να λάμπουν διά της απουσίας τους» επισημαίνει η γερμανική τράπεζα.

«Bull run στα call options»

Οι αναλυτές της Deutsche Bank θεωρούν ότι το τρέχον bull run στα call options, με όρους δολαρίου, επικεντρώνεται σε μεγάλες εταιρείες, ωστόσο, όπως δείχνουν οι κινήσεις στη Wall Street, ολοένα και περισσότεροι μικρομέτοχοι στρέφονται προς εταιρείες με χαμηλότερα κέρδη και αποτιμήσεις, αλλά και με υψηλότερη μεταβλητότητα, προσδοκώντας σε μεγάλες αποδόσεις.
Κάπως έτσι μετοχές όπως αυτές των GameStop, AMC Entertainment και Bed Bath & Beyond παρουσιάζουν τεράστια άνοδο.
Μάλιστα, σε μια λίστα μετοχών της Deutsche Bank με τον υψηλότερο όγκο σε call options ως ποσοστού της αγοράς, η GameStop, η Bed Bath and Beyond και η AMC ήταν στην πρώτη δεκάδα.
Αυτές οι μετοχές έχουν αγοραστεί πάρα πολύ αυτήν την εβδομάδα, λόγω των επενδυτών λιανικής.
deutsche_bank.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης