Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία - Κορωνοϊός: Μόνο σε άτομα έως 60 ετών θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca

Πολωνία - Κορωνοϊός: Μόνο σε άτομα έως 60 ετών θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca
Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, η σύσταση είναι να εμβολιάζονται άτομα άνω των 18 ετών, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες μεγαλύτερης ηλικίας
Σχετικά Άρθρα
Μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 60 ετών θα χορηγήσει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 η Πολωνία, σύμφωνα με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού της χώρας Michal Dworczyk.
Η πολωνική κυβέρνηση ακολούθησε την σχετική σύσταση του ιατρικού συμβουλίου της χώρας, αναφέρει το Reuters.

«Δεν υπάρχουν αρκετά αποτελέσματα για άνω των 55»

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, η σύσταση είναι να εμβολιάζονται άτομα άνω των 18 ετών, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών) ώστε να προκύψει αριθμητικό στοιχείο για το πόσο καλά θα λειτουργήσει το εμβόλιο σ’ αυτή την ομάδα.
«Ωστόσο, αναμένεται ότι θα υπάρχει προστασία, δεδομένου ότι σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα παρατηρείται ανοσολογική απόκριση και με βάση την εμπειρία από άλλα εμβόλια», επεσήμανε η Κομισιόν.
«Περιμένουμε τη σχετική εισήγηση, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι ηλικιωμένοι δεν θα εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο», τόνισε ο Dworczyk και ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί πιθανότητα θα λάβουν πρώτοι το εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης