Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μέγγενη το δημόσιο χρέος, στα 27,7 τρισεκ. δολ.

ΗΠΑ: Μέγγενη το δημόσιο χρέος, στα 27,7 τρισεκ. δολ.
Στα 27,7 τρισεκ. δολ. ανέρχεται το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα

Παρά τους μαζικούς εμβολιασμούς και τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συσσώρευση του χρέους, που πλέον έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, τα κολοσσιαία προγράμματα δημοσιονομικής ελάφρυνσης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης αύξησαν το χρέος στο τέλος του 2020 στα 27,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Και, φυσικά, το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς έρχονται και νέα μέτρα ελάφρυνσης της πραγματικής οικονομίας.
«Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να αντιμετωπίζει αβεβαιότητα και σημαντικές δανειακές ανάγκες λόγω των δαπανών που σχετίζονται με την COVID-19. 
Επίσης, πρόκληση εξακολουθεί να αποτελεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα και στα έσοδα της κυβέρνησης» δήλωσε ο Brian Smith, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ.

Αγορά ομολόγων

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα στοχεύει να συγκεντρώσει 63,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της δημοπρασίας τριετών, δεκαετών και τριακονταετών ομολόγων.
Το υπουργείο επιδιώκει να αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμά του λόγω της «συνεχιζόμενης αβεβαιότητας» που προκαλεί η πανδημία.
Σημειώνεται πως οι εκδόσεις ομολόγων επιταχύνθηκαν τον Απρίλιο του 2020 για τη στήριξη του νόμου CARES, με το έλλειμμα στο τέλος του 2020 να κυμαίνεται στο 1,7 τρισεκ. δολ.
Οι μεγαλύτερες προσφορές καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021 θα αντισταθμίσουν τυχόν απροσδόκητα έξοδα, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
«Το Υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι αυτές οι αλλαγές έχουν δημιουργήσει επαρκή ικανότητα για την αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμων προβλεπόμενων δανειακών αναγκών» δήλωσε ο Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης