Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική η εβδομάδα παρά το χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική η εβδομάδα παρά το χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πάνω από τις 760 μονάδες και πάλι το κλείσιμο με τα κέρδη του Γενικού Δείκτη να περιορίζονται προς το κλείσιμο της συνεδρίασης στο 0,50% αν και είχε βρεθεί και στο +1,29% και στις 770 μονάδες, ενδοσυνεδριακά. Χαμηλός και πάλι ο τζίρος επομένως παραμένουμε σε φάση συσσώρευσης.

Εξακολουθούμε να είμαστε ανήσυχοι βραχυπρόθεσμα, αλλά αισιόδοξοι μακροπρόθεσμα, αφού όσο και να καθυστερήσουν τα εμβόλια κάποια στιγμή, ίσως στο δεύτερο εξάμηνο, η οικονομία θα πάρει μπροστά και θα δούμε καλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Στο μεσοδιάστημα πάντως ο δρόμος θα είναι δύσκολος και θα πηγαίνουμε με την ειδησεογραφία και με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Το σκληρό lockdown ακούγεται ξανά και δίνει μεταβλητότητα στην αγορά. Σήμερα οι τράπεζες κατάφεραν να κρατήσουν τα κέρδη τους αν και υποχώρησαν από τα υψηλά ημέρας. Ξεχώρισε η Jumbo και θα λέγαμε πως ήταν αναμενόμενη η κίνηση. Η ανακοίνωση για τις πωλήσεις Ιανουαρίου, δείχνει πολλά.

XA: Από την αρχή του έτους οι απώλειες είναι 5,5%. Η εβδομάδα ήταν ανοδική κατά 2,02%. Αυτά για το γενικό δείκτη. Οι τράπεζες ενισχύθηκαν 3,43% την εβδομάδα και από την αρχή του έτους είναι στο είναι στο -11,66%.

JUMBO: Στα 13,73 ευρώ, που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +4,17% με όγκο 177 χιλ. τεμάχια. Θα λέγαμε πως το να κάνεις ίδιες πωλήσεις με τον περσινό Γενάρη στο μισό σχεδόν διάστημα, είναι εξαιρετική πορεία. Μένει μόνο να σκεφτούμε τι θα συμβεί στην κατανάλωση όταν «απελευθερωθούμε». Άρα θα πρέπει να προσέξουμε τις μετοχές των εταιρειών του εμπορίου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η μόνη που σχεδόν δεν έχει πάθει ζημιά φέτος από τη διόρθωση που είδαμε, είναι η Eurobank. Στα 0,59 ευρώ το κλείσιμο και στο +2,08%. Η Alpha Bank αν και μακριά από τα υψηλά ημέρας έκλεισε με άνοδο 1,65% και στα 0,7410 ευρώ. Κρατιέται με νύχια και με δόντια, αλλά σήμερα μας άρεσε περισσότερο. Στις προηγούμενες μέρες από το υψηλό ημέρας το πρωί γύρναγε και σε απώλειες. Σήμερα έμεινε μόνο σε θετικό έδαφος. Το ίδιο συνέβη και με την Πειραιώς. Με μικρή άνοδο η Εθνική, αλλά κρατιέται με άνεση πάνω από τα 2 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παρά τα καλά αποτελέσματα τις καλές συστάσεις από τους αναλυτές δεν μπόρεσε να κρατήσει την αρχική άνοδο και έκλεισε στο +0,41%. Έχει κάνει και μεγάλο ράλι βέβαια τους προηγούμενους μήνες, επομένως είναι λογικό να παίρνουν και κάποιοι τα κέρδη τους. Η ενέργεια πάντως θα εξακολουθήσει να τραβάει τα επενδυτικά βλέμματα και το 2021. Αυτό τονίζουν αρκετοί παράγοντες της αγοράς.

ΤΖΙΡΟΣ: Στα 9 εκατ. ευρώ τα σημερινά πακέτα και στα 44 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος. Δηλαδή μιλάμε και πάλι για εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές.

ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ: Στο «παιχνίδι» θα μπουν ΕΚΤΕΡ και Ολυμπιακή Τεχνική σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των εταιρειών.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Το να βλέπεις εντολή αγοράς 500 τεμαχίων και εντολή πώλησης 200 τεμαχίων στη μετοχή δεν είναι και λίγο. Μιλάμε για εντολές που ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Στα 320 ευρώ αμετάβλητη με αποτίμηση 883 εκατ. ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Χθες την πίεσαν, αλλά σήμερα πήρε την εκδίκησή της. Με αφορμή τη χθεσινή πτώση κάναμε μία μικρή ανάλυση κάποιων περιουσιακών στοιχείων και νομίζουμε πως είναι αρκετά φθηνή. Όχι γιατί βγάζει κέρδη αλλά γιατί έχει ακίνητα που αξίζουν πολλά περισσότερα από την αποτίμηση. Θέλουμε όμως να δούμε και άλλα όπως γράφαμε χθες. Στα 0,63 ευρώ και στο +15,6%.

ΓΕΒΚΑ: Ξαφνικοί πωλητές στη μετοχή. Με όγκο 33 χιλ. τεμάχια στο -1,80% και στα 0,82 ευρώ με χαμηλό στα 0,77 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Και εδώ βγήκαν πωλητές αλλά οι αγοραστές τους μάζεψαν τα χαρτιά και πήγαν υψηλότερα τη μετοχή. Πήγε δηλαδή μέχρι τα 0,3430 ευρώ και στο -6% και έκλεισε στα 0,37 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +1,37%. Αυτά με όγκο 38 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Πωλητές και εδώ και με 15 χιλ. τεμάχια περίπου την έκλεισαν στα 0,5920 ευρώ και στο -4,82%.

ΚΛΜ: Εδώ είναι μόνιμοι οι πωλητές. Σήμερα την πήγαν μέχρι τα 0,56 ευρώ. Με όγκο 11 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,5740 ευρώ. Η αποτίμηση στα 23 εκατ. ευρώ όσο κάνει δηλαδή το ακίνητο στην Ερμού που έχει η εταιρεία.

AS COMPANY: Με σχετικά καλές συναλλαγές στα 2,20 ευρώ και στο +2,33%. Η αποτίμηση στα 28,8 εκατ. ευρώ. Μην τα ξαναγράφουμε…

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης