Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Περιορισμένες παρατάσεις στις περιόδους χάριτος μετά το Brexit

Ιρλανδία: Περιορισμένες παρατάσεις στις περιόδους χάριτος μετά το Brexit
Προηγήθηκε η κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης να ζητήσει από την ΕE να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές των κανόνων
Σχετικά Άρθρα

Το Δουβλίνο είναι ανοιχτό σε «περιορισμένες» παρατάσεις της παραίτησης δικαιωμάτων στη διακίνηση συγκεκριμένων αγαθών από τη Βρετανία στη Βόρεια Ιρλανδία, όπως δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Simon Coveney.
Προηγήθηκε η κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές των κανόνων για την περίοδο μετά το Brexit.
Ο Coveney μίλησε πριν από τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν για το ζήτημα αυτό, την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, μεταξύ του γραφείου του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Michael Gove και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic με τους οποίους έχει τακτική επικοινωνία, ο Coveney, όπως είπε ο ίδιος.

Η Βόρεια Ιρλανδία στο επίκεντρο

«Θα ήμουν ανοιχτός να υποστηρίξω περιορισμένες παρατάσεις των περιόδων χάριτος» δήλωσε ο Coveney στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE Radio της Ιρλανδίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει καμία ερώτηση για τη μη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης