Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Βέλη δέχεται ο Μητσοτάκης για γεύμα με πάνω από 40 άτομα ενώ επέβαλε αυστηρό lockdown

Guardian: Βέλη δέχεται ο Μητσοτάκης για γεύμα με πάνω από 40 άτομα ενώ επέβαλε αυστηρό lockdown
Επικρίσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό για το γεύμα στην Ικαρία, γράφει η βρετανική εφημερίδα
Σχετικά Άρθρα

Θέμα στη βρετανική εφημερίδα Guardian έγινε το πολυπληθές γεύμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία το Σάββατο 6/2/2021.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται επιθέσεις, καθώς παραβρέθηκε σε γεύμα με πάνω από 40 άτομα, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν αυστηρότεροι περιορισμοί για τους πολίτες.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς γευμάτιζε σε σπίτι βουλευτή της ΝΔ στο λιμάνι της Ικαρίας
Τα 40 άτομα, που παραβρέθηκαν στο γεύμα, υπερβαίνουν κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο των εννέα ατόμων.

Παραβίαση του βασικού κανόνα

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νησί του Αιγαίου, προκειμένου να συναντήσει το ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.
Αλλά αυτή η επίσκεψη επισκιάστηκε γρήγορα από την είδηση ότι παραβιάστηκε ο βασικός κανόνας στο οπλοστάσιο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας στη διάρκεια ενός γεύματος στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβασε βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram, καταδικάζοντας την κυβέρνηση για «αλαζονεία», σημειώνει ο Guardian.
Ο Στεφανάδης, καρδιολόγος στο επάγγελμα, αναγνώρισε ότι ένα πλήθος είχε μαζευτεί αυθόρμητα έξω από το κτίριο για να δει τον πρωθυπουργό «από κοντά».
«Κατά τη διάρκεια του γεύματος, όλα τα μέτρα… παρατηρήθηκαν», είπε, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ατόμων γύρω από κάθε τραπέζι περιοριζόταν αυστηρά και με τη χρήση μάσκας.

Κάμπτεται η υπομονή με τα μέτρα

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να βρίσκονται σε τετραψήφια νούμερα καθώς οι φόβοι αυξάνονται για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, τα περιοριστικά μέτρα ενισχύθηκαν το Σάββατο με μια απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. από τις 9 μ.μ.
Σε περισσότερες από 163.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid- και σχεδόν 6.000 θανάτους - η Ελλάδα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τις περισσότερες χώρες.
Αλλά τρεις μήνες μετά το lockdown η υπομονή με τα περιοριστικά μέτρα κάμπτεται επίσης.
greece.JPG

Η εκδρομή στην Πάρνηθα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μησοτάκης βρίσκεται στο προσκήνιο για παραβίαση κανόνων που έχει θέσει η κυβέρνησή του, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, προκειμένου να κερδίσουν πόντους.
Στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, ο Έλληνας επικρίθηκε αφού εμφανίστηκαν εικόνες του που ποζάρουν με θαυμαστές κατά τη διάρκεια εκδρομής με ποδήλατο με τη σύζυγό του στην περιοχή Πάρνηθα βόρεια της Αθήνας,υπενθυμίζει ο Guardian.
greek_prime.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης