Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hariri: Ο Λίβανος μπορεί να διασωθεί από τη βαθιά κρίση μόνο με τη στήριξη των Αραβικών χωρών

Hariri: Ο Λίβανος μπορεί να διασωθεί από τη βαθιά κρίση μόνο με τη στήριξη των Αραβικών χωρών
Διεθνές δικαστήριο καταδίκασε τον Δεκέμβριο μέλος της Χεζμπολάχ για συνωμοσία και συμμετοχή στη δολοφονία του Rafik al-Hariri
Σχετικά Άρθρα

Την βοήθεια και τη στήριξη των Αραβικών χωρών για να καταφέρει ο Λίβανος να βγει από τη χρόνια πολιτική και οικονομική κρίση εκτιμά ότι θα χρειαστεί ο διορισμένος πρωθυπουργός του Λιβάνου Saad al-Hariri. Σε δηλώσεις του σήμερα (14/2) τόνισε οτι η χώρα του δεν μπορεί να διασωθεί από την τρέχουσα κρίση χωρίς την υποστήριξη των αραβικών χωρών και της διεθνούς κοινότητας.

Στόχος ο περιορισμός της Χεζμπολά

Τα κράτη του Κόλπου διοχετεύουν εδώ και καιρό κεφάλαια στην εύθραυστη οικονομία του Λιβάνου, αλλά ανησυχούν από την αυξανόμενη επιρροή της Χεζμπολάχ που καθοδηγείται και χρηματοδοτείται από το Ιράν.
Δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση… χωρίς βαθιά συμφιλίωση με τους άραβες αδελφούς μας και εάν δεν σταματήσει ο Λίβανος να αποτελεί εφαλτήριο για επιθέσεις εναντίων των χωρών του Κόλπου», δήλωσε ο Hariri σε τηλεοπτική ομιλία του με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του πατέρα του πριν από 16 χρόνια.

Η Χεζμολά πίσω από τη δολοφονία του πατέρα του

Διεθνές δικαστήριο καταδίκασε τον Δεκέμβριο ένα μέλος της Χεζμπολάχ για συνωμοσία και συμμετοχή στη δολοφονία του Rafik al-Hariri στη διάρκεια βομβαρδισμού το 2005. Η Χεζμπολάχ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για εμπλοκή στη δολοφονία.
Ο Saad al-Hariri, ανέλαβε να σχηματίσει κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβριο, όμως ακόμη και σήμερα προσπαθεί να δημιουργήσει κυβέρνηση συνεργασίας με όλα τα κόμματα του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένης και της Χεζμπολάχ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης