Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενέργεια και τράπεζες σπρώχνουν προς τις 800 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενέργεια και τράπεζες σπρώχνουν προς τις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ενέργεια και τράπεζες απέκτησε momentum σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο και ξαναβάζει στο στόχαστρο τις 800 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος, αλλά ήταν και κλειστή η Wall Street και δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση περιορίστηκε σήμερα το παιχνίδι των επενδυτών και μάλιστα όχι σε όλες.

Η συνεδρίαση μας αφήνει υποσχέσεις, γ΄αυτό είναι απαραίτητη η συνέχιση της ανόδου και στην αυριανή συνεδρίαση. Μην τα ξαναλέμε, μιλάμε για 800 μονάδες δε μιλάμε για καμιά τεράστια φούσκα. Η σημερινή επίσης συνεδρίαση έδειξε πως αν οι τράπεζες δεν έχουν συμμετοχή, όσο και να πάνε πάνω οι ενεργειακές, δεν είναι αρκετό.

Εξαιρετική και πάλι η ΔΕΗ, η Μυτιληναίος, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Εθνική, ενώ μένουμε και στην Alpha Bank, η οποία έσπασε προς τα πάνω τον 200άρη και αποκτά και πάλι ανοδικό momentum. Για να δούμε…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όπως μας μεταφέρουν σήμερα η Credit Suisse απέκτησε 2,6 εκατ. μετοχές της Alpha Bank και η Goldman Sachs 1 εκατ. μετοχές της Eurobank. Θα γίνουν δουλίτσες στις τράπεζες και οι μεγάλοι οίκοι θα βγάλουν καλά λεφτά από προμήθειες. Θα πρέπει επομένως να βοηθήσουν και τις μετοχές.

Στα 0,83 ευρώ πλέον η Alpha Bank, έσπασε τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και πήγε στην επόμενη αντίσταση. Θα πούμε πως αν εξαιρέσουμε την Πειραιώς, η οποία έχει τους δικούς της λόγους (βλ.ΑΜΚ), η Alpha Bank έχει τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των 3 συστημικών. Μετά και τη σημερινή κίνηση η ΕΤΕ χάνει από την αρχή του έτους 6%, η ΕΥΡΩΒ είναι σχεδόν στο 0% και η ΑΛΦΑ είναι στο -13%. Δε μας φαίνεται λογικό…

ΔΕΗ: Ήρθε και η Optima Bank να προστεθεί στα «σπίτια» που καλύπτουν τη μετοχή και βλέπουν μεγάλο περιθώριο ανόδου. Δίνει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 13,60 ευρώ. Βγάζει δηλαδή μία αξία 3,1 δισ. ευρώ. Η ΑΧΕ περιμένει το 2020 EBITDA 890 εκατ. ευρώ και ζημιές 9,3 εκατ. ευρώ. Το 2021 περιμένει EBITDA 863,7 εκατ. ευρώ και ζημιές 40,4 εκατ. ευρώ. Κέρδη 51,9 εκατ. ευρώ θα βγάλει το 2022 και το 2023 114 εκατ. ευρώ άρα παίζει τα κέρδη του 2023 16,5 φορές.

Σε νέα υψηλά πάλι η μετοχή. Βρέθηκε μέχρι τα 8,43 ευρώ και έκλεισε στα 8,35 ευρώ με άνοδο 4,83% μετά από συναλλαγές 522 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πέρασε την αντίσταση και έκλεισε σε νέα υψηλά και μια ανάσα από τα υψηλά ημέρας. Στα 12,82 ευρώ και στο +3,55% με όγκο 277 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 1,83 δις. ευρώ. Παραμένει κορυφαία μας επιλογή στον ενεργειακό κλάδο και βλέποντας αυτά που γίνονται γύρω του, μάλλον είναι ακόμα υποτιμημένος.

MOTOR OIL: Καταλαβαίνετε πως και αυτή θα αποκτήσει ενεργειακό στόρι. Το έχει πει άλλωστε. Όμως δεν είναι hot αυτή την περίοδο. Για τη στήλη είναι. Στα 11,80 ευρώ καις το +4,33% με όγκο 163 χιλ. τεμάχια. Για να δούμε αν θα μπορέσει να κινηθεί ακόμα καλύτερα στις επόμενες συνεδριάσεις.

JUMBO: Εδώ βέβαια λίγοι βλέπουν την αξία. Λίγοι βλέπουν ότι είναι αρνητικός ο καθαρός δανεισμός και πως σε 12 μέρες τον Ιανουάριο έκανε το τζίρο του περσινού που δεν είχε lockdown. Λίγοι βλέπουν τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα αποκτήσει ξανά η εταιρεία όταν θα αφήσουμε πίσω την πανδημία. Στα 13,50 ευρώ και στο +2,27% με 138 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΕΧΑΕ: Αν βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς και ενισχυθούν οι αποτιμήσεις θα βγει κερδισμένη. Στα 220 εκατ. ευρώ αποτίμηση τα 70 εκατ. ευρώ είναι ταμείο και τα ακίνητα αξίζουν καμιά 20αριά εκατ. ευρώ. Τώρα αξίζει και κάτι το όνομα και η δραστηριότητα δε νομίζετε;

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στο τελευταίο call auction με 10 χιλ. τεμάχια πήγε στο +20% και στα 0,42 ευρώ. Αυτή ξεχώρισε από τα μικρά.

QUEST: Νέα ιστορικά! Πάει για τα 400 εκατ. ευρώ αποτίμηση.

ΟΛΘ: Δυνατοί αγοραστές σήμερα και έκλεισαν τη μετοχή στα υψηλά ημέρας και στο +5,60%. Στα 26,40 ευρώ με αποτίμηση 266 εκατ. ευρώ. Βαθιά υποτιμημένη η μετοχή, αλλά πρέπει να ασχοληθούν και λίγο παραπάνω οι βασικοί μέτοχοι. Τώρα με τον όμιλο Σαββίδη να αποκτά τον έλεγχο, ίσως να δούμε κάποιες καλύτερες μέρες.

LAMDA: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη. Στο +5% και στα 6,67 ευρώ.

ΚΛΜ: Έκανε μία πράξη στο άνοιγμα στα 0,5980 ευρώ. Για να κλείσει εκεί έγιναν άλλα 200 τεμάχια. Όμως προσπεράστηκαν κάπου 17 χιλ. τεμάχια που ήταν χαμηλότερα από τα 0,5980 ευρώ στην τελική δημοπρασία.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Επιθετικός πωλητής στο τέλος. Πέταξε πολλά χαρτιά μέχρι τα 1,40 ευρώ, αν και όλη τη μέρα οι αγοραστές έπαιρναν από υψηλότερα. Στ 1,4040 ευρώ και στο -4,49% με όγκο 53 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας το κλείσιμο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης