Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθη ο Λιγνάδης, του ασκήθηκε δίωξη για βιασμό - Νέα επιβαρυντική κατάθεση για τον σκηνοθέτη

Συνελήφθη ο Λιγνάδης, του ασκήθηκε δίωξη για βιασμό - Νέα επιβαρυντική κατάθεση για τον σκηνοθέτη
Προηγήθηκε νέα κατάθεση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του σκηνοθέτη - ηθοποιού
Σχετικά Άρθρα
Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου 20/2/2021 ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς εκδόθηκε ένταλμα εναντίον του.
Πάντως ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες για βιασμό που του αποδίδονται.

Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν μετά τις καταθέσεις ότι πρέπει να συλληφθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Νωρίτερα ο σκηνοθέτης μετέβη με τον συνήγορό του Νίκο Γεωργουλέα μετέβη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να πληροφορηθούν, εάν υπάρχει ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Δίωξη για βιασμό

Σε βάρος του σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια, η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.
Εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή (19/2/2021) στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού, που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και τον βιασμό ενός ακόμα προσώπου.
Αυτό το στοιχείο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί.
Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.
Μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας έξω από την ΓΑΔΑ.
Μετά το ένταλμα ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως ανέφερε το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».
Τόνισε πως δεν έχουν λάβει ακόμη τη δικογραφία και το κατηγορητήριο ωστόσο ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται.
«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα.
Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό.
Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας και τόνισε πως όλα αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα.

Άφησε κάρτα στη ΓΑΔΑ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του ζήτησαν και συναντήθηκαν νωρίτερα το Σάββατο (20/2/2021) με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, άφησε στους αστυνομικούς την κάρτα του και τα τηλέφωνά του για την περίπτωση που τον αναζητήσουν.
Με αφορμή τα περί εντάλματος ο κ. Γεωργουλέας προέβη νωρίς το απόγευμα στην ακόλουθη δήλωση:
«Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται».
Σύμφωνα με τον συνήγορο, ο ίδιος και ο Δημήτρης Λιγνάδης εργάζονται πάνω στην υπερασπιστική γραμμή του σκηνοθέτη, ο οποίος έχει συγκροτημένη σκέψη παρά τη μεγάλη πίεση που δέχεται.

Κατάθεση – φωτιά

Εν τω μεταξύ μία ακόμη κατάθεση – φωτιά για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό- σκηνοθέτη έλαβε αργά το βράδυ της Παρασκευής (19/2/2021) ο Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος .
Μετά την κατάθεση γυναίκας που έλαβε το απόγευμα, ο Εισαγγελέας εξέτασε τη νύχτα μάρτυρα που προτάθηκε από τον 25χρονο ο οποίος κατέθεσε μήνυση για βιασμό που υπέστη από τον καταγγελλόμενο το 2010 ενόσω ήταν 14 ετών.
Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε στον Εισαγγελέα πως δεν έχει καμία αμφιβολία για όσα ισχυρίζεται στην μήνυση του ο 25χρονος,γεγονός που στηρίζει μεταξύ άλλων, όπως είπε, και στην συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Επιβαρυντικά στοιχεία

Φέρεται επίσης να επιβεβαίωσε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού πολλά από όσα περιλαμβάνονται στην μήνυση του 25χρονου, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως και ο ίδιος είχε βρεθεί στο σπίτι του καλλιτέχνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε βρεθεί στο σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους φίλους τους και ότι εκεί ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες προτείνοντας τους στην συνέχεια να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.
Ο μάρτυρας φαίνεται να είπε στον Εισαγγελέα πως όλη η παρέα εκείνη την φορά έφυγαν αμέσως από το σπίτι και ότι ο ίδιος δεν πήγε ποτέ ξανά .

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Σκοτεινή υπόθεση

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη .
«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η χώρα έχει κράτος Δικαίου»

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της.
Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται.
Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε.
Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».
Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της.

Υποθέσεις χωρίς κομματικό χρώμα

Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα.
Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται.
Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε.
Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης» , υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

Διάψευση από ΜΚΟ για εμπλοκή με Λιγνάδη

Η μη κυβερνητική οργάνωση (MKO) Solidarity Now διαψεύδει αναφορές στον Τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εμπλοκή της σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων.
Σε ανακοίνωσή της δηλώνει «κατηγορηματικά» ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή «με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης».
Όπως διευκρινίζει, πραγματοποιεί δράσεις προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Οκτώβριο 2020, όταν ανέλαβε την ευθύνη για ασυνόδευτα παιδιά 16-18 χρόνων σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την προσωρινή φιλοξενία 170 ασυνόδευτων παιδιών σε δομές στην Κοζάνη, τα Ιωάννινα και την Κόνιτσα.

Αυστηρά πρωτόκολλα

Προ του 2020, παρείχε υπηρεσίες μόνο σε οικογένειες, όπου συνεργαζόταν στενά με τους γονείς.
Σε ό,τι αφορά προγράμματα ή δράσεις ανηλίκων, σημειώνει ότι εφαρμόζει με αυστηρότητα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση, τα οποία περιλαμβάνουν ελέγχους για το ποιοι έρχονται σε επαφή με ανηλίκους, την παρουσία τρίτων, καθώς και άλλες δικλείδες ασφαλείας.
Τέλος, η Solidarity Now εκφράζει τον αποτροπιασμό της «για μια ειδεχθή πρακτική που καταχράται κάθε έννοιας παιδικής προστασίας, εκθέτει την έννοια της αλληλεγγύης και στοιχειοθετεί όνειδος για κάθε άτομο που συμμετέχει, συνδράμει ή ανέχεται τέτοιες πράξεις».
Η προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα ή τα προσφυγόπουλα, καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης κοινωνίας.
Οι άνθρωποι του Solidarity Now δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθήκον αυτό και τηρούν με σχολαστικότητα τα διεθνή πρότυπα παιδικής προστασίας με σεβασμό στα παιδιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης