Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μετά τον Λιγνάδη - Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης γνωστός ηθοποιός - Ερευνάται ο ρόλος των ΜΚΟ

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μετά τον Λιγνάδη - Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης γνωστός ηθοποιός - Ερευνάται ο ρόλος των ΜΚΟ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες για τον ρόλο των ΜΚΟ ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην υπόθεση Λιγνάδη
Σχετικά Άρθρα

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο, άνοιξε το ασκό του Αιόλου.
Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκεται και δεύτερος γνωστός ηθοποιός, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και να έχει υπάρξει μαθητής του.
Την ίδια στιγμή, η Δικαιοσύνη ερευνά και τον ενδεχόμενο ρόλο των ΜΚΟ που ασχολούνται με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής μέχρι την Τετάρτη (24/2/2021) στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από έρευνα των εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού.
Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής (18/2/2021), με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία.
Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου -κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης- μαθητή.
Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη, στις αρχές του μήνα.
Σε αυτή την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη, ωστόσο, όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.

Στο μικροσκόπιο και δεύτερος ηθοποιός

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένας ακόμα ηθοποιός, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Λιγνάδη.
Ειδικότερα, οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τον άνθρωπο που σύμφωνα με την καταγγελίες του Νίκου Σ. βρισκόταν τη νύχτα της κακοποίησής του στο σπίτι του Λιγνάδη.
Είναι το ίδιο πρόσωπο που ένας 38χρονος άνδρας, ο Δημήτρης Άνθης, έχει καταγγήλλει ως θύτη.
Όπως κατήγγειλε ο Δημήτρης Άνθης, ο ηθοποιός αυτός ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Νίκο Σ. στο διαμέρισμα του Λιγνάδη και περιγράφεται και εκείνος ως θύμα ήταν ο δικός του θύτης, ο άνθρωπος που τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2005.
Εναντίον του έχει υποβάλει μήνυση.
Πρόκειται για ηθοποιό μεταξύ 35 και 40 ετών, απόφοιτο του Εθνικού Θεάτρου, γνωστό από τη συμμετοχή του τα τελευταία χρόνια σε τηλεοπτικές σειρές και με συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
Όπως είχε αναφέρει στη συνέντευξη του ο Νίκος Σ., ο άνδρας αυτός βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και έδειχνε «σαν να εκτελούσε εντολές του» ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του, ήταν δηλαδή και εκείνος θύμα του σκηνοθέτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, διεξάγεται προανάκριση και για τον εν λόγω ηθοποιό.
Η εισαγγελία αφού εξετάσει τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποφασίσει για το εάν θα προχωρήσει σε άσκηση διώξεων ή όχι.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την εμπλοκή ΜΚΟ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες για τον ρόλο των ΜΚΟ ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην υπόθεση Λιγνάδη.
Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018.
Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.
Κατά πληροφορίες, υπήρξαν και σχετικές καταγγελίες μαρτύρων.
Νωρίτερα, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

Φουντώνει η κόντρα Κυβέρνησης - Αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί

Κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Με δήλωσή του επιμένει στην απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.
Συγκεκριμένα, στην δήλωσή του αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας: «Επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Μπροστά σε ένα μεγάλο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.
Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη.
Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα.
Το μέγα θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνησή του.
Τον καλώ, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο.
Να αποπέμψει τη κυρία Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα.
Και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Μαξίμου εναντίον Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας

«Αναμένουμε τον κ. Τσίπρα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για τα όσα, όντως συγκλονιστικά, αποκαλύπτονται.
Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του τέως πρωθυπουργού και το κόμματός του, καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, και αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές».
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας «προσπαθούν έτσι να μετατρέψουν ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ΜΜΕ, τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι το ελληνικό #metoo και οι υποθέσεις παιδεραστίας, που αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησής του 2017-2018, σε ελληνικό QAnon».
Τέλος, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για ανοιχτή συζήτηση μπροστά στον ελληνικό λαό, στη Βουλή, «καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μπει φραγμός σε τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης