Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 6% για την Tesla - O Musk δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος στον κόσμο

«Βουτιά» 6% για την Tesla - O Musk δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος στον κόσμο
Η περιουσία του Musk μειώθηκε κατά 15,2 δισ. δολ. με τον ιδρυτή της Tesla να επιστρέφει στη δεύτερη θέση μετά τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos
Σχετικά Άρθρα

Ο Elon Musk δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά την πτώση έως -8,5% στη μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων τη Δευτέρα.
Η περιουσία του Musk μειώθηκε κατά 15,2 δισ. δολ. με τον ιδρυτή της Tesla να επιστρέφει στη δεύτερη θέση μετά τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos. Η περιουσία του Musk εκτιμάται στα 183 δισ. δολ. ενώ του Bezos στα 186,3 δισ. δολ.

Γιατί πέφτει η μετοχή της Tesla

Η πτώση κατά 8,5% στην τιμή της μετοχής της Tesla τη Δευτέρα - η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Σεπτέμβριο - τροφοδοτήθηκε εν μέρει από το tweet της Musk ότι οι τιμές του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων «φαίνονται υψηλές».
Προσυνεδριακά αυτή την ώρα η μετοχή υποχωρεί 6%.
H μετοχή της Tesla ξεκίνησε στα 85 δολ. το 2020 για να εκτοξευθεί στα 900 δολ. στις 25 Ιανουαρίου.
Σήμερα διαπραγματεύεται στα 673 δολ., στις προσυνεδριακές συναλλαγές και έχει χάσει το 25% από τα υψηλά του, ποσοστό το οποίο ξεπερνά το 20% που ορίζει τη bear market.
Τα σχόλιά του ήρθαν μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο Tesla αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολ. κίνηση η οποία εκτόξευσε την τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος σε νέα υψηλά.
Το bitcoin, το οποίο έφτασε τα 58.000 δολ. την Κυριακή, υποχώρησε στα 47.500 δολ. το πρωί της Τρίτης. Η τιμή εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο άνω του 500% τον τελευταίο χρόνο.
Απαντώντας στο Twitter στον Peter Schiff, χρηματιστή και επενδυτή χρυσού, ο Musk είπε: «Τα χρήματα είναι απλά δεδομένα που μας επιτρέπουν να αποφύγουμε την ταλαιπωρία της ανταλλαγής. Αυτά τα δεδομένα, όπως όλα τα δεδομένα, υπόκεινται σε καθυστέρηση και σφάλμα. Το σύστημα θα εξελιχθεί σε αυτό που ελαχιστοποιεί και τα δύο. Τούτου λεχθέντος, το bitcoin και το ethereum  φαίνονται υψηλά».
Η Scottish Mortgage Investment Trust, την οποία διαχειρίζεται ο μέτοχος της Tesla Baillie Gifford, κατέγραφε τη μεγαλύτερη πτώση στον FTSE 100 του Λονδίνου την Τρίτη, της τάξης του 11%.
TESLA.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης