Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Microstrategy: Η αγορά του Bitcoin θα εκτοξευθεί στα 100 τρισ. δολάρια, θα ξεπεράσει τον χρυσό

Microstrategy: Η αγορά του Bitcoin θα εκτοξευθεί στα 100 τρισ. δολάρια, θα ξεπεράσει τον χρυσό
Η αγορά του κρυπτονομίσματος θα ξεπεράσει την επίσης την αξία των ομολόγων με αρνητική απόδοση, προβλέπει ο ο CEO της Microstrategy, Michael Saylor
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά του Bitcoin θα προσεγγίσει αυτή του χρυσού και να την ξεπεράσει καθώς θα «σκαρφαλώσει» στα 100 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με πρόβλεψη του ο CEO της Microstrategy, Michael Saylor σε συνέντευξή του στο CNBC την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021.
Να σημειωθεί ότι σήμερα η αξία του Bitcoin ανέρχεται στα 965 δισεκ. δολάρια πρόκειται για μια αύξηση με βάση την πρόβλεψη που ισοδυναμεί με αύξηση της επένδυσης κατά 100 φορές.
«Υπάρχει χρυσός αξίας 10 τρισ. δολαρίων εκεί έξω και bitcoins αξίας 1 τρισ. δολαρίων.
Το bitcoin θα ξεπεράσει το χρυσό και θα ξεπεράσει ολόκληρη την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του χρυσού», δήλωσε ο Saylor στη συνέντευξή του.
«Θα ξεπεράσει τα κρατικά ομόλογα που δίνουν αρνητικές αποδόσεις και άλλους δείκτες μέχρι να φτάσει στα 100 τρισ. δολάρια», πρόσθεσε.

Αποθεματικό μέσο

Ο Saylor εξήγησε ότι το bitcoin δεν είναι ένα πραγματικό νόμισμα και άρα δεν έχει σχεδιαστεί για να ξοδεύεται (σ.σ. δηλαδή για να ενταχθεί πλήρως στο σύστημα πληρωμών).
Αντίθετα, προορίζεται να καταστεί αποθεματικό μέσο (ήτοι να χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις), σημείωσε για το κρυπτονόμισμα που έχει χαρακτηριστεί.. χρυσός σε ψηφιακή μορφή.

Οι αρνητές

Ο Saylor πραγματοποίησε την εν λόγω δήλωση σε μια συγκυρία πτώσης του κρυπτονομίσματος κατά 15% την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, στην περιοχή των 46.000 δολαρίων.
Το bitcoin είναι ένας «εξαιρετικά μη αποδοτικός τρόπος για την πραγματοποίηση συναλλαγών», επσήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jane Yellen μιλώντας σε συνέδριο των New York Times τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, ενώ και ο συνιδρυτής της Microsoft Βill Gates δήλωσε ότι δεν του αρέσει το ψηφιακό νόμισμα και κάλεσε τους επενδυτές να μην παρασύρονται από κερδοσκοπικές μανίες.

Επενδυτής

Η MicroStrategy, πάντως, είναι μία από τις επιχειρήσεις που έχουν στηρίξει το bitcoin, καθώς έχει ανακοινώσει ότι θα αντλήσει 1 δισ. δολάρια προκειμένου να αγοράσει την αγορά του κρυπτονομίσματος.
O Taylor δήλωσε επίσης στο CNBC ότι πέραν των στόχων της εταιρείας όσον αγορά την γορά κρυπτονομισμάτων, ο ίδιος έχει στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο ψηφιακά νομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης