Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Καλπάζει το Ethereum: Στα 1,6 τρισεκ. δολ. ο όγκος συναλλαγών έως τον Μάρτιο 2021

Καλπάζει το Ethereum: Στα 1,6 τρισεκ. δολ. ο όγκος συναλλαγών έως τον Μάρτιο 2021
Μέχρι στιγμής, για το α’ τρίμηνο, οι διακανονισμοί συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί με Ethereum φτάνουν τα 926 δισεκατομμύρια δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Στα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να φτάσει ο όγκος συναλλαγών για το Ethereum, σύμφωνα με έρευνα της Messari.
Πιο συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που η τιμή του αγγίζει τα 1.630 δολάρια, η χρήση του «αιθέρα» αυξάνεται με εκρηκτικό ρυθμό το 2021, με την αξία των διακανονισμών συναλλαγών που διενεργούνται διαμέσου του κρυπτονομίσματος να ανεβαίνει στα ύψη.
Μέχρι στιγμής, για το α’ τρίμηνο, οι διακανονισμοί συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί με Ethereum φτάνουν τα 926 δισεκατομμύρια δολάρια – περίπου +700% εν συγκρίσει με το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Επί του παρόντος, βάσει του ρυθμού που έχει επιτευχθεί, οι συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα θα φτάσουν τα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται πως τους τελευταίους 12 μήνες μέσω Ethereum έχουν διακανονιστεί συναλλαγές 2,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εάν η εκτίμηση της Messari αποδειχτεί ακριβής, ο όγκος των διακανονισμών με Ethereum σε τριμηνιαία βάση θα εκτοξευθεί στο +1.280% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 και περισσότερο από 5.000% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Τεράστια ζήτηση

Επ’ αφορμή αυτής της εξέλιξης, ο αναλυτής της Messari, Ryan Watkins, σημείωσε ότι, δεδομένου του τρέχοντος αφηγήματος πως το Ethereum βλέπει μια έξοδο χρηστών λόγω υψηλών τελών, η πρόσφατη άνοδος για τους όγκους συναλλαγών είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Αν μη τι άλλο, η έκρηξη αυτή οφείλεται στην ευρύτερη διάδοση της DeFi οικονομίας, μεγάλο κεφάλαιο της οποίας αποτελεί το κρυπτονόμισμα.
Ωστόσο, η τεράστια ζήτηση για το δίκτυο έχει προκαλέσει αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, με πολλούς μικρομετόχους να αγοράζουν και να πωλούν το κρυπτονόμισμα ολοένα και περισσότερο.
Οι μέσες χρεώσεις συναλλαγών με Ethereum αυξήθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν στα 40 δολάρια – ποσό που αντιστοιχεί σε τέλη συναλλαγών 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σε εβδομαδιαία βάση τα τέλη συναλλαγών φτάνουν τα 32 εκατομμύρια δολάρια.
Από την άλλη, το bitcoin αποφέρει 8 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως σε εβδομαδιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης