Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (EKT): Παρακολουθούμε τα ομόλογα, αλλά δεν θα παρέμβουμε

Lane (EKT): Παρακολουθούμε τα ομόλογα, αλλά δεν θα παρέμβουμε
Η EKT παρακολουθεί την πρόσφατη αύξηση του κόστους δανεισμού, αλλά δεν θα προσπαθήσει να ελέγξει την καμπύλη απόδοσης
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί την πρόσφατη αύξηση του κόστους δανεισμού των κρατικών ομολόγων, αλλά δεν θα προσπαθήσει να ελέγξει την καμπύλη απόδοσης, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Philip Lane.
Οι αποδόσεις αυξήθηκαν, ιδιαίτερα την περασμένη εβδομάδα, εν μέρει λόγω της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.
Η λεκτική παρέμβαση από βασικούς αξιωματούχους της ΕΚΤ, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, απέτυχε να αναστείλει το ράλι των αποδόσεων, σημειώνει το Reuters.

«Δεν θα παρέμβουμε για τον έλεγχο της καμπύλης»

«Σε αυτό το στάδιο, μια υπερβολική σύσφιξη των αποδόσεων θα ήταν ασυνεπής με την καταπολέμηση του πανδημικού σοκ στην πορεία του πληθωρισμού», δήλωσε ο Lane σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Expansión.
«Αλλά ταυτόχρονα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ασχολούμαστε με τον έλεγχο της καμπύλης απόδοσης, με την έννοια ότι θέλουμε να διατηρήσουμε μια συγκεκριμένη απόδοση σταθερή», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Ανάκαμψη από το β΄τρίμηνο 2021

Ο Lane πρόσθεσε ότι ενώ ο πληθωρισμός ανακάμπτει πράγματι, ωστόσο η αύξηση δεν είναι αυτή που επιδιώκει η ΕΚΤ μετά από μια δεκαετία υπονόμευσης του στόχου της (κοντά στο 2%).
«Αυτό που βλέπουμε τώρα δεν είναι μια σημαντική και επίμονη αλλαγή στην πορεία του πληθωρισμού», είπε, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση των τιμών ήταν ακόμα πολύ χαμηλή.
Ο Lane προέβλεψε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα αρχίσει να ανακάμπτει από την πτώση που προκαλείται από την πανδημία, ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και ότι ο αντίκτυπος των lockdown θα είναι λιγότερο σοβαρός από ό, τι ένα χρόνο πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης