Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Προς έγκριση από την Κομισιόν το σχέδιο για τη «νέα» Alitalia

Ιταλία: Προς έγκριση από την Κομισιόν το σχέδιο για τη «νέα» Alitalia

Την ερχόμενη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών, Βιομηχανίας και Μεταφορών θα έχουν συνάντηση με την Επίτροπ Ανταγωνισμού Margrethe Vestager

Σχετικά Άρθρα

Η Ιταλία προτίθεται συνεχίσει το σχέδιο για την εθνικοποίηση του αερομεταφορέα Alitalia, σύμφωνα με κοινή δήλωση των υπουργείων Οικονομίας, Βιομηχανίας και Μεταφορών ανέφεραν σε κοινή την οποία επικαλείται δημοσίευμα του πρακτορίου Reuters Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.
Στην εν λόγω δήλωση διατυπώνεται η στάση του νέου διακομματικού κυβερνώντος συνασπισμού υπό τον Mario Dhragh σχετικά με το πολιτικά αμφιλεγόμενο ζήτημα.
Οι τρεις νέοι υπουργοί δήλωσαν ότι θα συζητήσουν το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του αερομεταφορέα με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager την επόμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο

Τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας περιελάμβανε το σχέδιο εθνικοποίησης της εταιρείας το οποίο είχε εγκριθεί στις 9 Οκτωβρίου 2020, η οποία θα «απορροφήσει» τα περιουσιακά στοιχεία της Alitalia που αντιμετωπίζει προβλήματα
Το σχέδιο εθνικοποίησης, το οποίο έχει καθυστερήσει εξαιτίας πολιτικών συγκρούσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Κομισιόν
Οι υπουργοί Βιομηχανίας, Μεταφορών και Εργασίας της τότε κυβέρνησης Conte υπέγραψαν την Παρασκευή (9/10/2020) το διάταγμα για την ίδρυση της νέας εταιρείας.
«Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας γεννήθηκε σήμερα», δήλωσε η τότε υπουργός Μεταφορών Paola de Micheli.
Η Alitalia έχει περάσει 11 χρόνια δύσκολης ιδιωτικής διαχείρισης και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, ενώ τα προβλήματα έχουν οξυνθεί λόγω πανδημίας και τον περιορισμών στις μετακινήσεις που έχουν «παραλύσει» τους αερομεταφορείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης