Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin θα εκτοξευθεί στα 200.000 δολάρια από 49.000 δολ. – Η αποτίμηση θα φθάσει στα 3,7 τρισεκ. δολ.

Το Bitcoin θα εκτοξευθεί στα 200.000 δολάρια από 49.000 δολ. – Η αποτίμηση θα φθάσει στα 3,7 τρισεκ. δολ.
Ο Saifdean Ammous, ο διάσημος συγγραφέας του The Bitcoin Standard, τόνισε ότι το Bitcoin σπάνια αποκλίνει από το μοντέλο S2F από τότε που δημιουργήθηκε
Σχετικά Άρθρα

Το Bitcoin θα φθάσει στα 200.000 δολάρια από 49.000 δολάρια δηλαδή θα καταγράψει άνοδο 300% και από 909 δισεκ. δολάρια η συνολική αποτίμηση θα εκτοξευθεί στα 3,7 τρισεκ. δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα αποτίμηση του Bitcoin ανέρχεται στα 909 δισεκ. δολάρια ενώ η συνολική αποτίμηση των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,49 τρισεκ. δολάρια.

Πως προκύπτουν τα 200.000 δολάρια;

Το δημοφιλές τεχνικό μοντέλο Stock-to-Flow (S2F), προβλέπει ότι η τιμή Bitcoin (BTC) θα φτάσει τελικά στα 200.000 δολάρια.
Το μοντέλο S2F προβλέπει τη μακροπρόθεσμη τάση των τιμών του Bitcoin λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικούς παράγοντες, δηλαδή το ποσό των Bitcoin που υπάρχει ως απόθεμα έναντι του ποσού των νομισμάτων που εξορύσσονται στην αγορά (ροή νέων Bitcoin).
Σύμφωνα με το πολλαπλάσιο του S2F πολλαπλάσιο, η τιμή του Bitcoin δεν θα πρέπει να υποχωρήσει κάτω από τα 36.851 δολάρια.
Λόγω του πρόσφατου ανοδικού κύκλου και της δυναμικής του Bitcoin, ήδη κυμαίνεται στα 49.000 δολάρια.
Ο Saifdean Ammous, ο διάσημος συγγραφέας του The Bitcoin Standard, τόνισε ότι το Bitcoin σπάνια αποκλίνει από το μοντέλο S2F από τότε που δημιουργήθηκε.
Η ακρίβεια του μοντέλου S2F μέχρι σήμερα υποδηλώνει ότι η αγορά αναγνωρίζει την αξία του Bitcoin με βάση την έλλειψη και την αυξανόμενη ζήτηση.
Επιπλέον, αναγνωρίζει την αξία του Bitcoin έναντι της υποτίμησης του δολαρίου ΗΠΑ και της προγραμματισμένης μείωσης της ροής (νέων Bitcoin).
Ο Ammous επισήμανε:
«Το μοντέλο S2F κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια.
Ακόμη και μετά από ότι έχει συμβεί στο Βitcoin και στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια, η τιμή αγοράς του Bitcoin δεν έχει ποτέ αποκλίνει περισσότερο από 1 τυπική απόκλιση από την προβλεπόμενη τιμή του μοντέλου»
To Cointelegraph ήδη έχει επισημάνει το μοντέλο του S2F και με βάση αυτό η τιμή του Bitcoin θα φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το Δεκέμβριο του 2021.
Στα μέσα του 2020, το μοντέλο αυτό έδειχνε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει οπουδήποτε μεταξύ 100.000 και 288.000 δολάρια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.
«Οι άνθρωποι ρωτούν αν εξακολουθώ να πιστεύω στο μοντέλο μου. Για να είμαι σαφής:
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Βitcoin S2FX είναι σωστό και το Βitcoin θα αγγίξει τα 100-288 χιλιάδες δολάρια πριν από το Δεκέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με αναλυτές η νομισματική ταχύτητα του Bitcoin είναι υψηλότερη από την νομισματική ταχύτητα M1 του δολαρίου.
Αυτό σημαίνει απλώς ότι το Bitcoin κινεί περισσότερη αξία από το ποσό που χρησιμοποιείται για δαπάνες από το δολάριο.
Μια τέτοια τάση δείχνει ότι το Bitcoin χρησιμοποιείται ενεργά ως μέσο μεταφοράς αξίας και αποθήκευσης αξίας ταυτόχρονα, καθώς εξελίσσεται σε καθιερωμένο περιουσιακό στοιχείο.
Η νομισματική ταχύτητα του Bitcoin είναι τώρα υψηλότερη από την νομισματική ταχύτητα του δολαρίου.
Το M1 που αφορά όλα τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία του δολαρίου εν προκειμένω και διατηρείται σε βραχυπρόθεσμους λογαριασμούς για αγορά αγαθών.
Το Bitcoin κινείται περισσότερο από τα χρήματα που έχουμε για δαπάνες»

Επί του παρόντος, το Bitcoin θεωρείται μηχανισμός αντιστάθμισης του πληθωρισμού.
Ωστόσο η αξία του Bitcoin θα μπορούσε να επιταχυνθεί περαιτέρω, ακολουθώντας παράλληλα το μοντέλο S2F.
Το Bitcoin θα μπορούσε ακόμα να δει σημαντικές διορθώσεις στην τιμή του, όπως έκανε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος αλλά και των προηγούμενων ανοδικών κύκλων. Ωστόσο, το μοντέλο S2F θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο εφόσον το Bitcoin παραμένει εντός του εύρους των βραχυπρόθεσμων αποκλίσεων.

Pin1.jpg

Pin_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης