Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την παράταση των μέτρων και τα τέσσερα βήματα του σχεδίου χαλάρωσης

Γερμανία - Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την παράταση των μέτρων και τα τέσσερα βήματα του σχεδίου χαλάρωσης
Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σχεδιάζουν την παράταση των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έως τις 28 Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα
Διχογνωμία επικρατεί ως προς το σχέδιο παράτασης μεν των περιοριστικών μέτρων έως τις 28 Μαρτίου με την προοπτική όμως να χαλαρώσουν.
Το σχέδιο τεσσάρων βημάτων καταρτίστηκε από την καγκελαρία, το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών και τα κρατίδια του Βερολίνου και της Βαυαρίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί με όλους τους ηγέτες των κρατιδίων.

Περισσότερη χαλάρωση αμέσως...

Ορισμένα κρατίδια όπως η Σαξονία-Άνχαλτ, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία πιέζουν για περαιτέρω βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Ο δήμαρχος του Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ και ο πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ Tobias Hans αντιθέτως προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο εκτεταμένης χαλάρωσης.
Ο Hans είπε συγκεκριμένα στο περιοδικό «Der Spiegel» ότι «θα έπρεπε να παραμείνει κανείς αυστηρός επειδή η Γερμανία βρίσκεται ήδη στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού».
Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σχεδιάζουν καταρχάς την παράταση των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έως τις 28 Μαρτίου.
Ωστόσο, δίνεται η προοπτική για μεμονωμένα βήματα χαλάρωσης, όπως προκύπτει από ένα σχέδιο για την αυριανή συνάντηση μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Σταδιακή χαλάρωση, όχι αμέσως...

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων ανάλογα με την εξέλιξη της μόλυνσης, για παράδειγμα σε επίπεδο ιδιωτικών συναντήσεων.
Σε αντίθεση με το τελευταίο lockdown θα είναι δυνατές οι επισκέψεις σε συγγενείς κατά τη διάρκεια των φετινών διακοπών του Πάσχα.
Για το σκοπό αυτό, οι περιορισμοί των επαφών θα χαλαρώσουν ξανά.
Ως αιτιολογία για τη χαλάρωση αναφέρεται η συνετή συμπεριφορά των πολιτών κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών η οποία κατέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο πώς οι οικογενειακές συναντήσεις θα μπορούσαν να οργανωθούν με ασφαλή τρόπο.
Επιπλέον, τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία και οι αγορές ανθέων θα ανοίξουν ξανά σε εθνικό επίπεδο.
Υποστηρικτικά στη χαλάρωση των μέτρων θα λειτουργήσει η επέκταση των διαγνωστικών τεστ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης