Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Σύσταση να μην πληρωθεί με αύξηση φόρων ο λογαριασμός της πανδημίας

ΟΟΣΑ: Σύσταση να μην πληρωθεί με αύξηση φόρων ο λογαριασμός της πανδημίας
Η βιωσιμότητα του χρέους που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα πρέπει να διασφαλισθεί μέσω της ανάπτυξης και των επενδύσεων, σημείωσε ο επικεφαλής φορολογικής πολιτικής του ΟΟΣΑ Pascal Saint-Amans
Σχετικά Άρθρα
Σύσταση προς τα κράτη - μέλη να αποφύγουν τις αυξήσεις στα φορολογικά βάση προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κόστος που δημιούργησε για τους προυπολογισμούς η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, πραγματοποίησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μία ημέρα αφότου η Βρετανία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αυξήσει την κλίμακα στη φορολόγηση των επιχειρήσεων στο 25%, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021.

Δημοσιονομικά ελλείμματα

Τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα που δημιουργήθηκαν από τα άνευ προηγουμένου δημοσιονομικά μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας πιέζουν τώρα τις οικονομίες να αναλάβουν δράση και να αυξήσουν, μεταξύ άλλων μέτρων, τις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ανάπτυξη

«Μην αυξήσετε τους φόρους για να πληρώσετε για την κρίση από την πανδημία του Covid-19», ανέφερε ο επικεφαλής φορολογικής πολιτικής του ΟΟΣΑ Pascal Saint-Amans.
«Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η επιβάρυνση του χρέους είναι βιώσιμη μέσω της τόνωσης της ανάπτυξης, της προώθησης των επενδύσεων, μέσω των πολιτικών που θα αναπτύξετε.
Όμως, η αύξηση των φόρων δεν είναι η απάντηση», είπε χαρακτηριστικά.

Επενδύσεις

Παρότι που δεν αναφέρθηκε στη Βρετανία, ο Saint-Amans προέβη στις δηλώσεις αυτές μία ημέρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών της R. Sunak ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης για την αύξηση από το 2023 του συντελεστή φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις στο 25% από το 19%, στην πρώτη αύξηση σε αυτόν τον τομέα που υιοθετεί η χώρα εδώ και περίπου 50 χρόνια.
Στόχος της Βρετανίας είναι να μετριάσει το πλήγμα στην οικονομία από με ένα διετές πρόγραμμα - μαμούθ προώθησης των επενδύσεων προκειμένου να προωθήσει μία ταχεία ανάκαμψη από τις συνέπειες της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης