Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

CryptoCompare: Άλμα 17% στις συναλλαγές στην αγορά κρυπτονομισμάτων, στα 2,7 τρισ. δολ., το Φεβρουάριο

CryptoCompare: Άλμα 17% στις συναλλαγές στην αγορά κρυπτονομισμάτων, στα 2,7 τρισ. δολ., το Φεβρουάριο

Το ύψος των συναλλαγών κατέγραψε ιστορικό υψηλό, στα 159,9 δισ. δολ. στις 23 Φεβρουαρίου 2021, όταν το bitcoin σημείωε πτώση 10%

Σχετικά Άρθρα
Κατά 17% αυξήθηκε ο όγκος συναλλαγών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων τον Φεβρουάριο, με τις μεγαλύτερες πλατφόρμες διαπραγμάτευσής τους να καταλαμβάνουν ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο στην εν λόγω αγορά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαρτίου και τα οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters

Στοιχεία

Συνολικά ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε στα 2,7 τρισ. δολάρια τον Φεβρουάριο ενώ στις μεγάλες πλατφόρμες πραγματοποίησε άλμα άνω 35% στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία CryptoCompare που πραγματοποιεί έρευνες για την εν λόγω αγορά.
Στις μικρότερες πλατφόρμες καταγράφηκε πτώση των όγκων συναλλαγών κατά 36%, στα 381 δισεκατομμύρια δολάρια, υποδηλώνοντας τη συγκέντρωση των συναλλαγών στην εν λόγω αγορά.
Οι συναλλαγές κατέγραψαν υψηλό όλων των εποχών ως προς τον όγκο τους, στα 159,9 δισ. δολάρια, στις 23 Φεβρουαρίου 2021, είπε, όταν το Bitcoin σημείωσε πτώση 10%.

Έγινε maistream

Η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων από την Tesla η οποία επένδυσε 1,5 δισ. και τη Mastercard Inc οδήγησε το bitcoin στην τιμή – ρεκόρ των 58.354 δολ. και την κεφαλαιοποίηση αγοράς στο 1 τρισ. δολ. τον περασμένο μήνα.
Το αυξανόμενο ενδιαφέρον από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές έχει επιπλέον δώσει καύσιμο στο ράλι του κρυπτονομίσματος.
Το Bitcoin, εξαιτίας της μεγάλης μεταβλητότητας που καταγράφεται στην τιμή του δεν έχει σημαντική χρήση ως μέσον συναλλαγών αλλά κατά κύριο λόγο ως επενδυτικό μέσο, έχει υποχωρήσει κατά 20% από τα υψηλότερα επίπεδα της τιμής του και διαπραγματεύεται στην περιοχή των 47.000 δολαρίων.
Οι μεγάλες πλατφόρμες όπως η Binance υποδέχθηκαν το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών τον Φεβρουάριο, ύψους 761 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πρόκειται για αύξηση αύξηση 66% από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Ακολούθησαν οι πλατφόρμες Huobi και OKEx, και οι δύο δημοφιλείς στους ασιάτες επενδυτές, οποίες σημείωσαν αντίστοιχες αυξήσεις κατά 12% σε 214 δισ. δολάρια και 26% σε 188 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης