Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο στις 8/3 - Μέχρι την Τρίτη οι οικίσκοι

Πέτσας: Κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο στις 8/3 - Μέχρι την Τρίτη οι οικίσκοι

"Τη Δευτέρα θα γίνει η κατανομή από 300.000 ευρώ στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, για να δοθούν στους πληγέντες κατοίκους, οι οποίοι θα λάβουν από 600 έως 6000 ευρώ", τόνισε ο Στ. Πέτσας

Σχετικά Άρθρα

Σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό θα κατατεθούν 300.000 ευρώ τη Δευτέρα 8/3, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα (6/3) την περιοχή της Ελασσόνας συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα και Ελασσόνας, Νίκο Γάτσα.
Ακόμη, μέχρι την Τρίτη 9 Μαρτίου θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας.
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν καταστροφικό σεισμό, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα».

Οι προτεραιότητες

«Οι προτεραιότητες μας επικεντρώνονται σε δύο σημεία: στις υποδομές και στην κοινωνική προστασία», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας από το Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου και πρόσθεσε πως «αυτό που επιδιώκουμε είναι η γρήγορη στέγαση των ανθρώπων στα χωριά που επλήγησαν και ήδη σήμερα, ως το βράδυ, θα φτάσουν 37 τροχόσπιτα».
Συμπλήρωσε ότι «οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν ως την Τρίτη, διότι χρειάζονται να προηγηθούν έργα υποδομής, δηλαδή υδροδότηση και ηλεκτροδότηση».

Για τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «έχουμε λύσεις και θα δώσουμε λύσεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε».
Όπως είπε, «θα δοθεί λύση για το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας και για το γυμνάσιο του Δομένικου».
Αναφορικά με την κοινωνική προστασία, «τη Δευτέρα θα γίνει η κατανομή από 300.000 ευρώ στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, για να δοθούν στους πληγέντες κατοίκους, οι οποίοι θα λάβουν από 600 έως 6000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες τους... Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα βγούμε πιο δυνατοί αρκεί να έχουμε σχέδιο και σχέδιο έχουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Αγοραστός: Θα κατασκευαστούν επτά γέφυρες

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ανέφερε ότι «κάναμε το σχέδιο για σήμερα και προγραμματίζουμε το αύριο. Θα κατασκευαστούν επτά γέφυρες, εδώ στην περιοχή, και ήδη φτιάχνουμε μια γέφυρα στο Βλαχογιάννη, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, φτιάχνουμε το δρόμο που παρουσιάζει μεγάλες ρωγμές και θα ανακατασκευαστεί όλο το οδικό δίκτυο».
Πρόσθεσε ότι «τροχόσπιτα τοποθετούνται και στο Ζάρκο αλλά και σε πέντε χωριά της Ελασσόνας και 60 οικίσκοι έρχονται για να τοποθετηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών.
Την Τρίτη ολοκληρώνονται οι υποδομές και θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι».
Σχετικά με την ανακατασκευή των σπιτιών ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι αξιολογείται πως θα απαιτηθεί για να χτιστεί ένα καινούργιο σπίτι περί τα 1.000 ευρώ ανά τμ.
Μέχρι το βράδυ, όπως είπε, θα ηλεκτροδοτηθεί ο καταυλισμός με τις σκηνές στο χωριό Δαμάσι.

Επίσκεψη στο σχολείο Δαμασίου

Ο κ. Πέτσας επισκέφτηκε και το σχολείο Δαμασίου, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Γρηγόριο Λέτσιο, τον οποίο συνεχάρη και ενημερώθηκε για το πώς κατάφεραν να διαφύγουν από το σχολείο τα 63 παιδιά του σχολείου.
Ο κ. Λέτσιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε κατά την επικοινωνία που είχαν, αλλά για την υπόσχεση ότι το σχολείο θα ξανακτιστεί άμεσα.
Τέλος, ο κ. Πέτσας επισκέφτηκε τις υποδομές όπου στεγάζονται οι σεισμόπληκτοι στο χωριό Δαμάσι, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για το Μεσοχώρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης