Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές ο Τσίπρας: Να δοθούν οι αποζημιώσεις, να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις

Στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές ο Τσίπρας: Να δοθούν οι αποζημιώσεις, να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις
Έκκληση «να δοθεί κατ' εξαίρεση προτεραιότητα για τον εμβολιασμό των ανθρώπων που ζουν αυτές τις μέρες σε καταυλισμούς, σε σκηνές ή σε κοντέινερ και ενδεχομένως θα μείνουν αρκετές μέρες έξω απ' τα σπίτια τους», απηύθυνε ο Α. Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

«Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις, να γίνουν οι αυτοψίες, να ξεκινήσουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις και να προβλεφθεί η παρουσία των κατάλληλων κοντέινερ στην περιοχή εδώ, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ανταπεξέλθουν σε ενδεχομένως άσχημες καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε στις πληγείσες περιοχές από τον πρόσφατο σεισμό.
«Αυτό που είναι κρίσιμο τούτη την ώρα είναι ό,τι προβλέπει ο νόμος για την άμεση στήριξη των πληγέντων να γίνει γρήγορα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Δαμάσι, επεσήμανε πως η εικόνα είναι εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.
Όπως είπε, «είναι πράγματι ευτύχημα, μέσα στη μεγάλη αυτή ατυχία, ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και ότι χάρη στην ψυχραιμία των κατοίκων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών και των μικρών μαθητών δεν είχαμε ούτε τραυματισμούς».
Σημείωσε ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και οι ζημιές στα σπίτια είναι πολλές, πάρα πολλά σπίτι δεν μπορούν να κατοικηθούν και οι πολίτες εδώ στην περιοχή περνούν δύσκολες ώρες.
tsipras-damasi1.JPG

Για επιχειρήσεις και εμβολιασμούς

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «επίσης κρίσιμο, πέραν των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, είναι για τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις, να προβλεφθεί -ό,τι έγινε και στο μοντέλο της Εύβοιας- η εξάμηνη απαλλαγή τους από φορολογικές υποχρεώσεις».
Όπως υπογράμμισε, η μεγάλη αυτή φυσική καταστροφή ήρθε να πλήξει αυτούς τους ανθρώπους σε μια περίοδο που διανύουμε και την πανδημική κρίση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε έκκληση «να δοθεί κατ' εξαίρεση προτεραιότητα για τον εμβολιασμό των ανθρώπων που ζουν αυτές τις μέρες σε καταυλισμούς, σε σκηνές ή σε κοντέινερ και ενδεχομένως θα μείνουν αρκετές μέρες έξω απ' τα σπίτια τους».
Όπως είπε, «είναι κρίσιμο και μείζον», «είναι κάτι που πρέπει να προβλεφθεί, διότι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι μαζί με αυτή τη συμφορά και την απίστευτη δυσκολία να μένει κανείς έξω απ' το σπίτι του, να έχει να αντιμετωπίσει ενδεχομένως και μια επέκταση των κρουσμάτων εδώ στην περιοχή».
tsipras-damasi2.JPG

Τέλος, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «είμαστε δίπλα στους ανθρώπους, στον πόνο τους» και «συνδράμουμε και πιστεύω ότι η ανταπόκριση από την πλευρά της πολιτείας πρέπει να είναι άμεση, γρήγορη και ουσιαστική». «Είναι μια φυσική καταστροφή και πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης