Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ανοσία της αγέλης έως το τέλος Απριλίου του 2021

Goldman Sachs: Ανοσία της αγέλης έως το τέλος Απριλίου του 2021
Όπως αναφέρει η Goldman Sachs, η ανοσία θα φτάσει το 60%-70% τον Απρίλιο
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμησή της για το πότε θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης στις ανεπτυγμένες οικονομίες απέναντι στη νόσο Covid-19 εκφράζει η Goldman Sachs.
Η πτώση των κρουσμάτων σημείωσε επιβράδυνση τον προηγούμενο μήνα, εν μέρει λόγω των νέων, πιο μεταδοτικών παραλλάξεων του κορωνοϊού.
Αυτό το μοτίβο μπορεί να αποτυπωθεί ξεκάθαρα στις ΗΠΑ, όπου τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε εβδομαδιαία βάση στις 60 χιλιάδες, ενώ στην Ευρώπη αγγίζουν τις 62 χιλιάδες.
Ευτυχώς, από την άλλη, οι νοσηλείες και οι θάνατοι σημειώνουν πτώση.
Επίσης, όπως σημειώνει η αμερικανική τράπεζα, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στις ανεπτυγμένες οικονομίες προστατεύονται αποτελεσματικά.
Ως εκ τούτου, καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, οι πολίτες που θα αναπτύξουν ανοσία απέναντι στην Covid-19 θα αυξηθούν θεαματικά τους επόμενους μήνες.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, οι εμβολιασμοί, παγκοσμίως, συνεχίζουν να αυξάνονται, με την Bank of America να υπολογίζει ότι οι ΗΠΑ χορήγησαν κατά την τελευταία εβδομάδα15 εκατομμύρια εμβόλια, αυξάνοντας το σύνολο των εμβολιασθέντων σε 90,4 εκατομμύρια.
Η Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα χορήγησε 13 εκατομμύρια δόσεις, με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασθέντων να φτάνει τα 73,8 εκατομμύρια.
covid_vaccinations_bofa_3.8.jpg
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσει στην αύξησης της ανοσίας από 44% σήμερα σε 55% έως τα τέλη Μαρτίου και 60-65% έως τα τέλη Απριλίου. Στη συνέχεια, ο ρυθμός επίτευξης ανοσίας στον πληθυσμό των ανεπτυγμένων οικονομιών θα σημειώσει επιβράδυνση όπως και η ζήτηση για εμβόλια, με το 75% των πολιτών να παρουσιάζουν ανοσία έως τα τέλη Ιουνίου και περίπου 80% έως τα τέλη του 2021.
3.png
Πάνω σε αυτή τη βάση, όπως αναφέρει η Goldman Sachs, η ανοσία θα φτάσει το 60%-70% τον Απρίλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, τον Μάιο στην Ιταλία, τον Ιούνιο στη Γερμανία και την Ισπανία, τον Ιούλιο στον Καναδά και τη Γαλλία και τον Αύγουστο στην Αυστραλία και την Ιαπωνία.
Η επίτευξη ανοσίας θα οδηγήσει στην άρση των περιορισμών και θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.
goldman_herd_immunity.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης