Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συγκρότηση ανώτατης κυβερνητικής επιτροπής για να καλυφθεί το επικοινωνιακό έλλειμμα χρειάζεται ο Μητσοτάκης

Συγκρότηση ανώτατης κυβερνητικής επιτροπής για να καλυφθεί το επικοινωνιακό έλλειμμα χρειάζεται ο Μητσοτάκης
Στο Μέγαρο Μαξίμου λείπει ένα ανώτατο όργανο επικοινωνιακής διαχείρισης έκτακτων και απρόβλεπτων καταστάσεων
Σχετικά Άρθρα

Δείγματα επικοινωνιακού ελλείμματος και ανάγκης συγκρότησης ενός ανώτατου οργάνου έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής είναι τα περιστατικά σύμφωνα με τα οποία ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσίασε στον αέρα εκπομπής το όνομα και την ιδιότητα του συλληφθέντα στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.
Όντως, το Μέγαρο Μαξίμου σε ένα έκτακτο non paper που δόθηκε σε ορισμένα στελέχη με τηλεοπτική παρουσία παρουσίασε την εκδοχή ότι ο συλληφθέντας ήταν κομματικό στέλεχος, ασχέτως της καταφανέστατης αστυνομικής βίας που όλοι είδαμε.
Το ζήτημα πήρε διαστάσεις και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναγκάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις περί φακελώματος πολιτών από την κυβέρνηση…

Ιδανική η Α. Πελώνη για το επόμενο διάστημα, αλλά…

Όλο το ζήτημα, λένε έμπειρα κυβερνητικά στελέχη, αφορά ότι από την στιγμή του ανασχηματισμού το Μέγαρο Μαξίμου δεν φρόντισε να ενισχύσει σωστά το επικοινωνιακό επιτελείο.
Καταρχήν στην θέση αυτή τοποθέτησε πρόσωπο που σε 1 μήνα παραιτήθηκε της θέσης του μη αντέχοντας την καθημερινή τριβή και τη φύση της δουλειάς αυτής.
Ακολούθως, τοποθέτησε την κ. Πελώνη αλλά όλες οι διαρροές του Μαξίμου λένε ότι είναι προσωρινή η τοποθέτησή της και ότι στο Μαξίμου, χωρίς να βιάζονται, ψάχνουν δημοσιογράφο πρώτης γραμμής ή βουλευτή με μεγάλη επικοινωνιακή εμπειρία.
Η κ. Πελώνη είναι μία καλή περίπτωση διότι σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία (πανδημία, Κουφοντίνας, ελληνοτουρκικά, οικονομία, κρίσιμα νομοσχέδια) τουλάχιστον γνωρίζει το αντικείμενο της και μπορεί να κλείσει τα κενά της ενημέρωσης.
Παρόλο που στο παρασκήνιο λέγεται ότι από κάποια μέσα έχει χαρακτηριστεί για σχέσεις στοργής με συγκεκριμένο Συγκρότημα Τύπου.

Ανάγκη για ανώτατο όργανο διαχείρισης - κυβερνητική επιτροπή

Από εκεί και πέρα, όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου λείπει ένα ανώτατο όργανο επικοινωνιακής διαχείρισης έκτακτων και απρόβλεπτων καταστάσεων.
Μέχρι σήμερα, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος αναλάμβαναν να συμπληρώνουν τα επικοινωνιακά κενά όταν αυτό κρινόταν σκόπιμο.
Το είδαμε σε όλες τις έκτακτες καταστάσεις την περίοδο (Μήδεια, Ικαρία, πανδημία) που ο κ. Ταραντίλης δεν μπορούσε να καλύψει την αυξημένη επικαιρότητα.
Απορία: Αλήθεια, τώρα που η κυβέρνηση λαβωνόταν από τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης γιατί ο κ. Σκέρτσος έπαθε αφωνία;
Μα φυσικά διότι ο κ. Χρυσοχοίδης ήταν το πρόσωπο που ανέδειξε και βοήθησε να ανέλθει στην πολιτική τον κ. Σκέρτσο, γι’ αυτό και ο τελευταίος δεν ήθελε με δήλωση καταδίκης του περιστατικού να «αδειάσει» τον πολιτικό του μέντορα.
Αντί αυτού, βγήκε να καλύψει τον κ. Χρυσοχοίδη ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας για «μεμονωμένο περιστατικό».

Ζητείται πραγματικός πορτ παρόλ με προσωπικότητα

Ωστόσο, εάν υπήρχε ένα ανώτατο όργανο διαχείρισης κρίσεων, μία κυβερνητική επιτροπή θα μπορούσε να αποκρουστεί πιο συντονισμένα η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ επ’ αφορμή του περιστατικού της Νέας Σμύρνης.
Καταρχάς, θα υπήρχε απάντηση ότι περιπτώσεις βίας και καταστολής είχαμε και επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος δεν θυμάται τα περιστατικά ρίψης δακρυγόνων στους συνταξιούχους ή τα επεισόδια στους πλειστηριασμούς επί υπουργίας Τόσκα;
Έπειτα δεν θα έδινε ποτέ το όνομα του συλληφθέντα, προκειμένου να φανεί ότι «φακελώνει» πολίτες.
Το κρισιμότερο είναι να μην φτάνουν και να μην επαφίενται τέτοια περιστατικά στην απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Για παράδειγμα, τόνιζε στο ΒΝ παλαιός βουλευτής ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε την τρόικα Λαζαρίδη, Σταμάτη και Μουρούτη που εξασφάλιζε την επικοινωνιακή προστασία του τότε Πρωθυπουργού.
Στην κυβέρνηση Καραμανλή τον ρόλο αυτό τον έπαιξε ο πληθωρικός και τηλεοπτικά πετυχημένος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κανείς δεν μπορεί ή θέλει να παίξει αυτό το σύνθετο ρόλο…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης