Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu προς ΗΠΑ: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράζει όπλα απ' όπου θέλει

Cavusoglu προς ΗΠΑ: Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράζει όπλα απ' όπου θέλει
«Η Τουρκία δεν πρέπει να επικρίνεται για την αγορά ρωσικής κατασκευής πυραυλικής άμυνας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος Mevlut Cavusoglu
Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράζει όπλα απ' όπου θέλει απάντησε προκλητικά ο Mevlut Cavusoglu μετά τις σκληρές δηλώσεις του Aμερικανού ομολόγου του Anthony Blinken για τους S-400.
"Η Τουρκία δεν πρέπει να επικρίνεται για την αγορά ρωσικής κατασκευής πυραυλικής άμυνας όταν απορρίφθηκαν οι προσπάθειές της να αγοράσει όπλα από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ", υποστήριξε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας,
"Όταν η Τουρκία χρειαζόταν ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας, κατέβαλε πρωτίστως μια προσπάθεια να πάρει αυτό το σύστημα από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.
Δυστυχώς, οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, επικαλούμενοι διαφορετικές δικαιολογίες, δεν μπόρεσαν να δώσουν ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας στην Τουρκία", δήλωσε ο Μεβλούτ Cavusoglu στους δημοσιογράφους στο Κατάρ, ύστερα από συνάντηση με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Κατάρ για τη Συρία.
Λέγοντας επίσης πως οι αμερικανικής κατασκευής συστοιχίες Patriot κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία αποσύρθηκαν από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ, ο Cavusoglu είπε ότι αυτό συνέβη σε μια εποχή που η Τουρκία τις χρειαζόταν περισσότερο.

Tο σύστημα S-400

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με την προσφορά της Ρωσίας να πουλήσει στην Τουρκία το σύστημα S-400 της, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα χρειαστεί περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας στο μέλλον.
"Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να αγοράσουμε αμυντικά συστήματα από διαφορετικές πηγές", εξήγησε όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.
Λέγοντας ότι για το θέμα (των S-400) ενημερώθηκαν οι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ότι στο παρελθόν οι σύμμαχοι έθεσαν εμπόδια όχι μόνο στην αγορά συστημάτων αεροπορικής άμυνας, αλλά και στην αγορά απλών όπλων, προσθέτοντας ότι “και σήμερα η Τουρκία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά από αυτά τα εμπόδια”.

«Η Τουρκία δεν πρέπει να επικρίνεται»

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Τουρκία δεν πρέπει να επικρίνεται για την κάλυψη των αναγκών της από διάφορες πηγές, είπε.
"Σήμερα, παράγουμε στη χώρα μας το 70% των αναγκών της αμυντικής μας βιομηχανίας. Παράγουμε επίσης και εξάγουμε με υψηλή ποιότητα.
Αλλά πρέπει ακόμη να προμηθευόμαστε προϊόντα που δεν μπορούμε να παράγουμε στη χώρα μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.
“Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα, θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμά της και στο μέλλον” ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης